Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/eč
STA/eč
22.07.2014 15:56:52
Deli članek:

Koren spet med zmaji

Grega Wernig

Pri edinem slovenskem predstavniku v ligi EBEL počasi sestavljajo ekipo za naslednjo sezono.

Po dveh mladih okrepitvah, Luki Kalanu in Mihi Logarju, ki sta v ponedeljek podpisala pogodbi s hokejskim klubom Telemach Olimpijo, je danes to storil tudi 22-letni napadalec Gal Koren. Otrok Olimpije je že v minuli sezoni igral v ljubljanskem moštvu, kamor se je preselil iz zagrebškega Medveščaka.

Po prvih korakih v Olimpiji je sicer že zgodaj odšel v tujino, se hokejskih veščin učil pri Českih Budejovicah, potem se je preselil v nemško mladinsko ligo v Mannheim. v sezoni 2010/2011 je bil tudi prek luže v ligi WHL v kanadskem moštvu Kellowna.

Prve članske tekme je igral v ligi EBEL v moštvu Medveščaka, s katerim je lani igral tudi v ruski ligi KHL. Tam je postal prvi Slovenec, ki je v tej sloviti ligi dosegel gol. Sredi lanske sezone je iz Medveščaka prišel v Ljubljano in že na prvi tekmi na gostovanju v Gradcu dosegel gol. Ko je bilo jasno, da Olimpija ne bo igrala v končnici lige, je odšel v slovaški Zvolen. Po minuli sezoni je sprejel odločitev, da je zanj najbolje, če bo celotno sezono igral v slovenski prestolnici in je z Olimpijo podpisal enoletno pogodbo.