sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

bo
bo
0 23.07.2014 09:58:23

"Mulcu" funkcija za "starce"

mapleleafs.nhl.com
Novi pomočnik generalnega direktorja pri Torontu iz lige NHL je postal vsega 28-letni Kyle Dubas.
Generalni direktor je v severnoameriškem hokeju sila odgovorna funkcija. Človek, ki jo zaseda, v določenem klubu opravlja najpomembnejše naloge, ponavadi je to služba za starejše in predvsem sila izkušene ljudi. Enako velja za njihove pomočnike, toda pri Torontu so se odločili, da bodo za pomočnika generalnega direktorja najeli - "mulca"! Brendan Shanahan, eden najboljših hokejistov vseh časov, ki je danes predsednik Javorjevih listov, se je za sodelovanje namreč dogovoril s Kylom Dubasom, ki jih šteje šele 28!

"Dejansko mi je vseeno, koliko je nekdo star. Kar me je prepričalo, so fantove delovne navade. Iščem nadarjene ljudi, bolj kot sem spoznaval Kyla, bolj pa mi je bilo jasno, da je nekdo, ki je izjemno talentiran. Je garač v pravem pomenu besede, ima sveže ideje, ki jih zna izvesti tudi v praksi. Hkrati zna tudi spoštovati starejše in izkušenejše, je odprt za vse. K nam se je prišel učiti, tudi mi pa veliko pričakujemo od njega," je nevsakdanjo potezo pojasnil Shanahan, ki je v ligi NHL zabil kar 656 golov.

Dubas sicer ni "zelenec" v svetu hokeja. Doslej je bil generalni direktor kluba Sault Ste. Marie Greyhounds. Ko je prišel k slednjemu, je bil ta med najslabšimi v Ontario Hockey League, ko je tri leta kasneje odšel, ga je zapustil kot enega najboljših med vsemi.

Članki iz rubrike