sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

jb
jb
0 22.07.2014 15:51:29

V spomin na Pavola Demitro

Reuters
Na Slovaškem še niso pozabili na Pavola Demitro, njemu v čast bodo avgusta organizirali tri ekshibicijske tekme.
Skoraj tri leta po tragediji v Jaroslavlu, ko so v nesreči potniškega letala Jakovljev Jak-42 umrli vsi hokejisti ruskega kluba Lokomotiv, se bodo na Slovaškem spet spomnili na enega od tragično preminulih. V imenu Pavola Demitre, enega najboljših slovaških hokejistov vseh časov, bodo naslednji mesec odigrali tri ekshibicijske hokejske tekme: prva bo 20. avgusta v Popradu, druga 22. avgusta v Trenčinu in zadnja dan kasneje v Bratislavu. Vsakič si bosta nasproti stali isti ekipi: slovaške zvezde proti nekdanjim članom ameriškega kluba St. Louis Blues, zbran denar pa bodo namenili mladim hokejistom na Slovaškem. 

Udeležbo so že potrdili številni znani obrazi, tudi Anton Stasny, Kelly Chase, Luboš Bartečko, Scott Young, Jamal Mayers, Marc Bergevin, Bernie Federko, Tyson Nash. Glavna pobudnika in organizatorja sta Chase in Bartečko, ki sta z Demitrom živela, ko se je slednji v sezoni 1998/99 prvič dokazoval v dresu kluba iz St. Louisa. "Demitra se je razumel z vsemi. Prišel je v sobo, ni mu bilo potrebno veliko govoriti, toda ljudje so ga imeli radi, saj si je vsakič vzel čas za vsakega. Vsi smo ga imeli radi, saj je imel res enkratno osebnost," pravi Chase, Bartečko je dodal: "Pavol je znal močno vplivati na vsakega, s katerim je igral. Kadarkoli si ga potreboval, ti je priskočil na pomoč. Bil je odličen soigralec in izjemen človek izven ledenih ploskev."

V času usodne nesreče je bil nekdanji hokejist Dukle, Ottawe, St. Louisa, Los Angelesa, Minnesote, Vancouvra in Lokomotiva star vsega 36 let, za seboj pa je pustil ženo Majo in dva otroka Lucasa ter Zaro.

Članki iz rubrike