Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
08.10.2024 17:30:34
Deli članek:

Branilec reprezentance: Vsi smo se malo bali vrnitve domov Plus

MPA

Med njegovim nedavnim kratkim 'obiskom' Slovenije smo se o klubski sceni, izbrani vrsti, Olimpiji in Jesenicah pogovarjali s članom slovenske reprezentance, Maticem Podlipnikom.

Če je lani reprezentančni branilec Matic Podlipnik dalj časa iskal svoje novo mesto pod soncem, je bila letos situacija ravno obratna. Malo po svetovnem prvenstvu divizije 1A v Bolzanu, kjer si je z risi priigral mesto med elito, je Kitzbühel naznanil, da bo 32-letni Jeseničan še naprej nosil njegov dres.

MPA

Prav to avstrijsko moštvo trenutno vlada alpski ligi, v kateri Slovenijo zastopata Sij Acroni Jesenice in Celje. V prvih štirih krogih je kolektiv iz svetovno znanega smučarskega središča nanizal štiri zmage, zanimivo, prvi, resnično nepričakovan poraz za vodilno moštvo je prinesel prav nedavni obračun v Celju.
"Če povem po pravici, nihče ni pričakoval takega starta v sezono," je Matic iskreno priznal. "Lani smo sezono končali zelo razočarani. Ekipi sem se pridružil novembra in lani je bila ta na papirju veliko boljša, sploh kar zadeva tujcev, ki so bili bolj izkušeni. A nekako nismo našli prave kemije, ni bilo timskega duha in po sezoni se je klub odločil narediti velike spremembe."

Sprva sem bil tudi jaz presenečen

Kitzbühel je lani sezono sklenil v dodatnih kvalifikacijah za končnico, ko si je mesto v tej proti orlom izboril Merano. "Letos so v ekipo dodali veliko mladih, tudi sam sem bil sprva presenečen nad to potezo, da v slačilnici nimamo več izkušenih igralcev. A v začetku sezone se je izkazalo, da je bila ta poteza pravilna. Res smo dobra klapa, vsi igralci so lačni hokeja, vsi delamo stvari, ki prinašajo uspeh, vsi delamo za isti cilj, ta je v osnovi neposreden preboj v končnico," je nadaljeval.

FB/Kitzbuhel