Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ma
ma
08.10.2024 12:53:12
Deli članek:

Kdo je nova zvezda na NFL nebu?

Profimedia

Uvodne tedne nove sezone NFL je zaznamoval tudi ali predvsem novinec Jayden Daniels.

Washington Commanders so dolgo tavali v megli. Pod nekdanjim lastnikom Danielom Snyderjem, ki ga številni uvrščajo med najslabše lastnike v zgodovini profesionalnega športa, so bili daleč od najboljših. V zadnjih šestnajstih sezonah so le trikrat zaigrali v končnici, za zadnjo zmago v play offu pa se je potrebno vrniti vse do leta 2005. Tisto je bila tudi edina zmaga v končnici v 21. stoletju.

A pristaši franšize iz ameriške prestolnice že dolgo niso tako optimistično zrli v prihodnost. Trenerske vajeti je pred letošnjo sezono prevzel Dan Quinn, na naboru pa so izbirali kot drugi po vrsti in izbrali podajalca Jaydena Danielsa, prejemnika lovorike Heisman, najbolj prestižnega posamičnega priznanja v svetu študentskega "footballa".
Dodobra so prevetrili slačilnico in podpisali kar 26 prostih igralcev, kar je skoraj pol ekipe. A oči so bile seveda uprte predvsem v 23-letnega »quarterbacka«, ki naj bi jih popeljal v boljše čase.

Ni jih razočaral. Malo jih je, ki so tako silovito zakorakali v NFL, Commandersi pa imajo že po petih tekmah enako število zmag kot lani (4). Za najboljši vstop v sezono po letu 2008. Malce jim je še pri tem na roko tudi razpored, a ne bodimo malenkostni.

Kar se Danielsa tiče ne bomo uporabili tiste zlajnane »zvezda je rojena«, Daniels je bil navsezadnje zvezda že na univerzi, definitivno pa je tudi na največjem odru nemudoma zasijal. Gre za dual-threat quarterbacka, predstavlja namreč dvojno grožnjo, s podajami in tekom, pa ne čudi, da kot vzornika navaja Donovana McNabba in Michaela Vicka.

Vse to je sicer šele začetek, pa bo na konkretnejše sodbe počakati še vsaj nekaj tednov ali celo mesecev. »Prvi mačići se u vodu bacaju,« pravi srbski rek. Toda če se po jutru dan pozna … Bi lahko bil 25. april 2024 eden pomembnejših datumov v novejši zgodovini ekipe iz Washingtona. Takrat so na naboru izbrali Danielsa.