stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 05.04.2023 11:30:21

Kopitarjevi kralji izgubili doma proti Edmontonu

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL doma izgubili proti Edmonton Oilers z 1:3. Anže Kopitar, kapetan gostiteljev, se tokrat kljub štirim strelom na gol v dvajsetih minutah na ledu ni vpisal med strelce ali podajalce, edini gol za njegovo ekipo je prispeval Viktor Arvidsson za izenačenje na 1:1 v 11. minuti zadnje tretjine.

Goste je v derbiju sredi dvanajste minute drugega dela igre v vodstvo popeljal Ryan Nugent-Hopkins, ki je bil s Connorjem McDavidom podajalec pri drugem golu Edmontona, ko je bil v 33. minuti uspešen še Leon Draisaitl. Ta je v predzadnji minuti tekme podal do Darnella Nurseja, ki je postavil končni izid.

Nemec Draisaitl je prvo točko na tekmi dosegel z asistenco pri prvem golu na tekmi in je tako sodeloval pri vseh treh uspešnih napadih gostov. Draisaitl je drugi napadalec lige po točkah za McDavidom.

"Zelo dobro se sliši ta izkupiček, svoje delo sem opravil. To je bila zelo pomembna zmaga. Kings so naši možni tekmeci v končnici, premagali pa smo jih na njihovem ledu," je dejal Draisaitl.

Na vrhu zahodnega dela lige in pacifiške skupine ostaja zasedba iz Las Vegasa. Zlati vitezi so po podaljšku z 2:3 v Nashvillu izgubili proti Predators in imajo tri točke več od Edmontona, ki je s točko prednosti na drugem mestu prehitel Los Angeles. Nashville je zmagal z golom Codyja Glassa po treh minutah in pol dodatnega dela igre, prvi vseh treh z zadetkom kronanih napadih domačih pa je bil Tommy Novak z dvema goloma in asistenco.



Tokrat prosti Boston je s 125 točkami najboljše moštvo vzhodnega dela in celotne lige. Na drugem mestu atlantske skupine so Toronto Maple Leafs, ki so odpravili Columbus Blue Jackets s 4:2. Modri jopiči so z Anaheimom in Chicagom najslabša ekipa lige. Chicago Blackhawks so sicer s 4:3 v Calgaryju presenetili Flames in prišli do 56 točk na lestvici.

Calgary je peti v pacifiški skupini, sedma, predzadnja pa je ekipa San Jose Sharks, ki jo je v Coloradu po podaljšku ekipa Avalanche ugnala s 4:3. Četrti na tem delu so Seattle Kraken, ki so sedme Canucks v Vancouvru premagali s 5:2.

Odločilni gol za Colorado, vodilna ekipa centralne skupine se je s to zmago dokončno uvrstila v končnico, je po treh minutah in 13 sekundah podaljška zadel Nathan MacKinnon. Z dvema goloma in podajo je prvič v karieri prišel do sto točk v sezoni.

Na čelu metropolitanske skupine so igralci Caroline Hurricanes, ki so s 3:2, ko je odločil Martin Necas 41 sekund pred koncem podaljška, premagali Ottawo Senators. Sledi jim ekipa New Jersey Devils, ki je s 5:1 odpravila Pittsburgh Penguins.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike