sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

(ZŠIS-SPK)
(ZŠIS-SPK)
0 04.04.2023 10:28:25

Letos rekordna udeležba

Luka Trtnik bo eden od adutov Slovenije na turnirju v Laškem.
Manca Meglič/Zveza ŠIS-SPK
Še dober mesec nas ločuje od začetka 18. I Feel Slovenia Open Thermana Laško, ki v svetu velja za največji namiznoteniški turnir za športnike invalide.

Tudi letošnja potrjena udeležba ni razočarala. V Laškem bodo gostili 443 športnic in športnikov ter 218 spremljevalcev iz 52 držav. Tekmovanje v mestu ob Savinji se bo začelo 10. maja in trajalo do 13. maja.



Po številu športnikov in športnic so praktično dosegli leto 2019 (445), bistveno pa presegli število držav – letos jih je bilo 52, pred štirimi leti 44, lani za primerjavo 39. Letošnje število prijavljenih držav je rekordno. Do zdaj je bil rekord v lasti leta 2015, ko so bili v Laškem predstavniki 47 držav.



Kitajska prvič po Tokiu na tuje

"To bo zagotovo največji turnir letos. Zadovoljni in veseli smo zelo številnih azijskih reprezentanc. Kitajska gre prvič po paralimpijskih igrah v Tokiu na mednarodni turnir, in to prav v Slovenijo, v Laško. Kitajska delegacija bo tudi najštevilnejša (51) v Laškem. Zelo dobro bosta zastopani tudi Južna Koreja (48) in Japonska (47). Zelo smo ponosni, da imamo tekmovalke in tekmovalce z vseh celin," je povedal direktor turnirja Gorazd Vecko in spregovori tudi o razlogih takega zanimanja za turnir v Laškem.



"Začenjajo se kvalifikacije za paralimpijske igre v Parizu. Turnir v Laškem je najmočnejši, zato se vedno prijavi veliko tekmovalk in tekmovalcev. V Laškem vsi dobijo možnost igrati proti najboljšim in tako priti do točk za kvalificiranje za OI 2024 v Parizu. Ko premagaš bolje rangiranega od sebe, dobiš več točk. Najboljši pa pridejo v Laško, da se pripravijo za vrhunec letošnjega leta – evropsko prvenstvo v Angliji, kjer si bodo evropski prvaki že zagotovili pot v Pariz. Poleg tega je turnir v Laškem najbolje organiziran turnir na svetu. Tekmovalke in tekmovalci se tu počutijo kot doma. Vse skupaj pa je tudi veliko priznanje za organizatorja, Zvezo za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite, ki uspe v to malo mesto in v to prelepo Slovenijo privabiti tako kakovostno in široko zasedbo," je dodal Vecko.



Trening kamp

Pred začetkom turnirja, med 5. in 8. majem, bo v Laškem pod taktirko Gorazda Vecka potekal tudi močan mednarodni pripravljalni kamp. 

Članki iz rubrike