sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

(ZŠIS-SPK)
(ZŠIS-SPK)
0 04.04.2023 10:23:02

Nasveti iz vsakodnevne prakse

Šport krepi življenje mladih športnikov (invalidov), naloga zveze pa je, da s programom Postani športnik zagotavlja in vzpostavlja pogoje, da se mladi s tem športom lahko ukvarjajo.
Zveza ŠIS-SPK
Po lanskem uspešno izvedenem strokovnem posvetu za izobraževalne ustanove na temo vključitve mladih invalidov v športne aktivnosti tudi letos v okviru programa Postani športnik organizirajo podoben posvet z delovnim naslovom Kako mlade invalide uspešno vključiti v šolske športne aktivnosti.

Pripravili ga bodo danes, 4. aprila, ob 18. uri. Tudi tokrat bo potekal videokonferenčno, dosegljiv pa bo na spletni strani www.zsis.si/novice. Prisluhnili boste strokovnim ter praktičnim nasvetom strokovnjakov iz pedagoške in športne stroke.



Športni pedagog, profesorica in parašportnik

Iz prve roke, vsakodnevne prakse, bodo nasvete in primere dobre prakse podajali Primož Černilec, športni pedagog na OŠ Šenčur, dr. Tjaša Filipčič s pedagoške fakultete ter parakolesar Anej Doplihar.


"Menim, da so posveti za vključevanje mladih invalidov v šport zelo pomembni. Prav vključevanje v šport ti omogoča, da se družiš oziroma meriš s tekmovalci, ki so ti podobni oziroma enaki. Tisti občutek, da ti nekaj 'manjka', izgubi pomen, zato take aktivnosti močno podpiram. Nekateri se v sklopu rehabilitacije ne srečajo s ponudbo parašportnih panog, zato je tak posvet za pedagoge še toliko pomembnejši. Rekreacija na vse hendikepirane vpliva zelo pozitivno. Moje sporočilo pa je: pridi in poskusi. Sam sem preizkusil več športov, na koncu pa spoznal, da mi najbolj ustreza parakolesarstvo," je pred posvetom povedal parakolesarski reprezentant Anej Doplihar

Članki iz rubrike