reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 19.03.2023 08:43:49

Kraljem zgolj točka na domačem ledu, Kopitar brez strelskega učinka

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so na domačem ledu Crypto.com Arene izgubili proti Vancouver Canucks po izvajanju kazenskih strelov s 3:2. Kralji so se z osvojeno točko v razvrstitvi pacifiške skupine in zahoda na vrhu izenačili z Vegas Golden Knights, ki ima eno odigrano tekmo manj. Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Vancouver je bil že od začetka tekme podjetnejši. Kanadski gostje so povedli v 11. minuti, ko je bil uspešen Brock Boeser. Domači so pet minut kasneje dosegli izenačenje, ko je v polno zadel Alexander Edler.

V drugi tretjini je Carl Grundström poskrbel za prvo vodstvo za domače z 2:1. A je v tretji tretjini Elias Pettersson ob moštveni premoči zadel za izenačenje. Po podaljšku brez golov so o zmagovalcu odločili kazenski streli.

Thatcher Demko, ki je zbral 38 obramb za Canucks, ni dopustil zadetka, zato pa sta zadela oba gostujoča izvajalca kazenskih strelov Andrej Kuzmenko in J.T. Miller.

Kralji bodo do konca rednega dela sezone odigrali še 12 obračunov. Naslednji jih čaka v noči na torek, ko bodo gostili Calgary Flames, ki je po podaljšku s 5:6 izgubil proti Dallas Stars.

"To tekmo je težko opisati," je dejal trener kraljev Todd McLellan. "Mislim, da bi lahko to igro odigrali znova in vsekakor imeli možnosti za uspeh. Skušali smo zmagati, ampak nam nocoj preprosto ni šlo."

Evander Kane je v soboto v Climate Pledge Areni v Seattlu dosegel tri zadetke za Edmonton Oilers, ki so s 6:4 premagali Seattle Kraken. To je bil Kanov šesti hat-trick v ligi NHL v redni sezoni in drugi v sezoni 2022/23. Pred tem je tri zadetke dosegel za zmago s 7:4 proti Nashville Predators v Edmontonu 1. novembra.

"Očitno je lepo pomagati in prispevati k pomembni zmagi," je dejal Kane, ki je zadel ob vsakem od svojih treh strelov na gol. "Velike točke ob tako tesni razvrstitvi v diviziji. Samo poskušam priti v ritem pred končnico, nocojšnja igra zagotovo pomaga."


Connor McDavid je dosegel gol in dve podaji, Zach Hyman je dosegel gol in podajo, Leon Draisaitl pa tri podaje za Oilers. Stuart Skinner je zbral 33 obramb.

Vratar Krakena Philipp Grubauer je dovolil tri zadetke ob 10 strelih, preden je v sedmi minuti druge tretjine odšel z ledu zaradi slabosti. Martin Jones je nato poskrbel za 10 obramb.

Naftarji po tretji zaporedni zmagi v pacifiški skupini zasedajo tretjo mesto s štiri točkami manj od Las Vegasa in Los Angelesa. Seattle ima na četrtem mestu tri točke manj od Edmontona.

Matt Murray je zbral 48 obramb, Toronto Maple Leafs pa so si v soboto v Canadian Tire Centru priborili zmago s 5:4 po kazenskih strelih proti Ottawa Senators.

"To pa je bila maratonska igra," je dejal Murray. "Super razburljiva igra, veliko čustev, veliko energije."

Brad Marchand je prispeval tri asistence za Boston Bruins, ki so v soboto prekinili niz 14 točk Minnesote Wild z zmago s 5:2 v Xcel Energy Centru v St. Paulu.

David Pastrnak in Patrice Bergeron sta dosegla po en gol in asistenco za Boston, ki je dosegel dve zaporedni zmagi in ima 11 točk prednosti pred dugouvrščeno ekipo Carolino Hurricanes kot najboljša ekipa v vzhodni konferenci.

Juuso Välimäki je dosegel gol za odločilno prednost v 17. minuti tretje tretjine, Arizona Coyotes pa so svoj niz točk podaljšali na osem tekem z zmago s 4:2 proti Chicago Blackhawks v Mullett Areni. Chicago se je pridružil Columbusu in San Joseju med moštvi, ki nimajo niti teoretičnih možnosti več za uvrstitev v končnico.

Značke: hokej, nhl, slovenci

Članki iz rubrike