reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ou
ou
0 17.03.2023 18:24:40

Odbojkarice Nove KBM Branik brez srednjeevropske lovorike

Odbojkarice Nove KBM Branik so v finalu srednjeevropske lige v Kamniku izgubile proti madžarski zasedbi Switelsky Bekescsaba z 0:3 (-17, -25, -16).

* Športna dvorana, gledalcev 100, sodnika: Brlas in Stipaničev Matečić.
* Nova KBM: Mlakar 9 (1 as), Milošič 7 (1 as), Pogačar 6 (2 bloka), Štampar 4 (2 asa, 1 blok), Klajžar, Lekše 9 (2 asa, 1 blok), Senekovič, Cikač, Farkaš, Ramić, Potokar, Lorber Fijok 9, Krajnc.
* Switelsky Bekescsaba: Drpa 14 (2 asa, 1 blok), Kertesz, Vasileva 10 (1 as), Glemboczki, Karhu, Olinik, Bodnar 14 (1 as, 4 bloki), Pinter 2, Molcsanyi, Aktas 5 (1 as), Mosher, Bagyinka 3 (2 asa).

Mariborčanke, letos že slovenske pokalne zmagovalke, so v finale vstopile v vlogi favoritk. Štirikratne zmagovalke tega tekmovanja so po bile rednem delu četrte ter v polfinalu premagale najboljšo zasedbo rednega dela Calcit Volley. Obenem so v rednem delu tekmice iz finala odpravile gladko s 3:0.

Toda tokrat se je ekipa z Madžarske pokazala za tršega tekmeca. V dveh nizih je prevladovala, le v drugem je bila mariborska ekipa enakovreden tekmec. Tako je pokal za zmagovalca zasluženo pristal v madžarskih rokah.

Madžarska zasedba je v prvem nizu večinoma vodila za tri do pet točk, ko pa je s štirimi zaporednimi točkami pobegnila na 20:12, je bila to več kot dovolj velika prednost za osvojitev prvega niza.


V drugem je bila igra precej bolj izenačena, saj je prednost ene ali druge ekipe znašala največ tri točke. Toda v sami končnici so bile spet bolj zbrane Madžarke in dobile še drugi niz.

Tudi v tretjem nizu so do prve otipljive prednosti pri 11:7 po štirih zaporednih točkah prišle igralke Switelskyja, pozneje pa so naskok še povečale. Ko so povedle z 21:14, je bilo upov za Mariborčanke konec.

Pri slednjih so tri igralke dosegle po devet točk, medtem ko sta pri zmagovalkah Marta Drpa in Dorottya Bodnar zbrali po 14 točk, slednja je štiri dosegla z blokom.

"Želel in upal sem, da bomo igrali na višji ravni, toda v tekmo smo vstopili premalo zbrano in agresivno, prav tako smo naredili preveč lastnih napak. Če bi drugi niz, v katerem smo nekoliko dvignili raven svoje igre, dobili, bi bilo morda nadaljevanje igre drugačno, toda v tretjem ni bilo več pravega odpora," je po tekmi dejal trener Mariborčank Bruno Najdič.

"Občutek imam, da so igralke premalo verjele v to, da bi lahko to tekmo dobile in da po osvojenem naslovu pokala Slovenije tudi psihološko nismo bili pripravljeni na ta finalni obračun. Žal mi je, da nismo prikazali boljše igre, že zaradi svojih navijačev, upam pa, da jo bomo spet v zaključku državnega prvenstva," je dodal.

Ob 19. uri bo v Kamniku še finale moške srednjeevropske lige med najboljšima slovenskima kluboma Calcitom Volleyjem in ACH Volleyjem.

Članki iz rubrike