Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 17.03.2023 10:55:28

Konstruktor neobremenjeno na derbi v Postojni

Franci Velišček in soigralci iz Triglava bodo v Trbovljah napadli tudi ekipni rekord kegljišča.
psno
Če Mariborčani pridejo do točke v Postojni. bodo tudi teoretično obranili naslov državnih kegljaških prvakov. Triglav bo lovil maksimalno zmago proti Rudarju. V ženski ligi pa ima med ekipami v borbi za Evropo najlažje delo Ljubelj doma, Celje pa gosti vodeči Proteus. Impol pa gostuje v Slovenj Gradcu, kjer domačinke potrebujejo točke.

V Postojni je v elitni moški kegljaški ligi na sporedu derbi med vodilnim Konstruktorjem in Proteusom. Mariborčani bodo lahko igrali neobremenjeno, saj tudi poraz za njih ne bo boleč. Eventualno bi jim bilo dobrodošlo, da osvojijo ekipno točko ali dve in imajo gladko pot do naslova, saj v zadnjem krogu gostijo odpisani Hrastnik. Tekma pa je pomembna tudi za Proteus, ki lahko pride do borbe za končno drugo mesto. Zato pa potrebujejo visoko zmago in potem še zmago na derbiju v Kranju. Kranjčani bodo maksimalno zmago iskali v Trbovljah, ki jim bo olajšala delo na tem derbiju. Sam izid tekme v Trbovljah pa je pomemben tudi za Taborsko Jamo. Oslabljeni jamarji bodo v Kamniku, kjer je favorit Calcit, iskali vsaj dve ali tri ekipne točke. To pomeni, da bodo brez pretiranih skrbi lahko v zadnjem krogu gostili Rudar.



V Tržiču gostuje Gorica. Za Goričane je še opcija, da se uvrstijo v Evropo, pogoj pa je, da premagajo Ljubelj in v zadnjem krogu doma še Calcit. Zelo enostavno, toda vse bo treba pokazati na stezah. V Hrastniku pa je na sporedu zasavski derbi, kjer gostuje Litija. Domačini si želijo prvih točk, s katerimi bi se lahko primerno poslovili od elite, Litijani pa bi se lahko z zmago še spustili v boj za šesto mesto. 



V ženski ligi bodo zanimive praktično vse tekme. Še najbolj bodo na udaru ekipe, ki se borijo za dve prosti mesti v Evropi. Morda bodo imele še najlažje delo igralke Ljubelja, ki bodo doma v Tržiču gostile Pivko. Impol bo imel malce težjo nalogo, saj gostuje v Slovenj Gradcu. Domačinke nujno potrebujejo točki v boju za obstanek, zato bodo že od prvega meta naprej krenile zelo motivirano in borbeno. Še najtežje bo Celjankam, ki gostijo zdaj vodilni Proteus. Postojnčanke se zavedajo, da jim le zmaga prinaša nov naslov prvaka, domačinke pa se zavedajo, da jim le uspeh na tekmi še prinaša uvrstitev v Evropo. Igralke Calcita, ki so zapravile kar dve veliki priložnosti, da se dokopljejo do prvega naslova prvakinj, bodo zdaj lahko le čakale na spodrsljaj Proteusa. Tokrat so domačinke Taborski Jami in so seveda favoritinje za zmago. Toda morale bodo biti pozorne, saj so gostje vse prej kot lahek zalogaj. Izredno napeto in borbeno tekmo pa pričakujemo na derbiju za obstanek v Cerknici, saj pri Brestu gostuje Remoplast. Radeljčanke morajo nujno ostati neporažene, če želijo obstanek v ligi. V primeru zmage domačink so tudi teoretično že odpisane. Brest bi bil z zmago dokončno rešen, če bo v Slovenj Gradcu Impol osvojil vsaj točko.



1. A liga moški, 17. krog

Rudar – Triglav (13.00)

Ljubelj – Gorica (14.00)

Proteus – Konstruktor (14.00)

Hrastnik – Litija (17.00)

Calcit – Taborska Jama (17.00)



1. A liga ženske, 17. krog

Ljubelj – Pivka (10.00)

Brest – Remoplast (14.00)

Calcit – Taborska Jama (14.00)

Celje – Proteus (15.00)

Slovenj Gradec – Impol (16.00)

Galerija

Članki iz rubrike