Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 17.03.2023 10:27:23

Uh, kakšna akcija in nor zaključek Kopitarja! Slovenski as spet med strelci, Kralji v svojem slogu! (video)

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL doma s 4:1 premagali zadnjeuvrščeno ekipo vzhodne konference Columbus Blue Jackets. Kapetan kraljev Anže Kopitar je v 17 minutah in 45 minutah na ledu zadel gol. Povišal je vodstvo na 2:0 v osmi minuti druge tretjine, v kateri so domači za 40. zmago v sezoni dosegli vse štiri gole.

Kanadčan Drew Doughty je gostitelje povedel v vodstvo v peti minuti drugega dela. Na 3:0 je sredi trinajste minute povišal Šved Viktor Arvidsson, rojak slednjega Carl Grundstrom pa na 4:0 po samostojni akciji le dobro minuto pozneje. Rus Kiril Marčenko je edini premagal domačega čuvaja mreže Pheonixa Copleya (29 obramb) v zadnji tretjini.

"Mislim, da nismo zapravili veliko golov," je dejal Doughty. "To je edini način, na katerega moramo dosegati zmagi, da smo dobri v napadu, a še vedno moramo igrati dobro obrambo."

Trener Todd McLellan ni spregledal Kopitarjevega prispevka in je Kopijev gol označil kot posledico res lepe igre.

Kralji so slavili še sedmič na zadnjih osmih tekmah, na vseh pa so dosegli vsaj točko. S tem sedaj le točko zaostajajo za vodilno ekipo pacifiške skupine ekipo Vegas Golden Knights, ki je z 2:7 izgubila proti Calgary Flames.

Kopitar je dosegel svoj 26. gol v tej sezoni. To je bil njegov 20. karierni gol, ki ga je zabil ekipi iz Columbusa. Med aktivnimi v ligi sta več golov proti modrim jopičem od Kopitarja dosegla le Patrick Kane (24) in Aleks Ovečkin (22).

Kopitar je dosegel pet točk na zadnjih štirih tekmah. Hrušičan je drugi najbolj učinkoviti kraljv sezoni, s 63 točkami, ob 26 golih je dosegel tudi 37 asistenc. Bolj učinkovit je le Kevin Fiala z 68 točkami.



To je bila 40. zmaga Kings v sezoni. Zdajšnja ekipa kraljev je postala tretja najhitrejša v zgodovini, ki je na 69 tekmah dosegla 40 zmag v sezoni v zgodovini te franšize. Tudi ekipa iz sezone 1990/91 je potrebovala 69 tekem, da je dosegla 40 zmag. Ekipa iz sezone 2015/16 je za 40 zmag potrebovala 66 tekem, ekipa iz sezone 2009/10 pa 67 tekem.

Razred zase je igralec Edmontona Connor McDavid, ki je z golom in podajo presegel 130 točk v dresu Oilers za zmago s 4:1 proti Dallas Stars v dvorani Rogers Place. Edmonton ima v razvrstitvi pacifiške skupine na tretjem mestu pet točk manj od Los Angelesa.

Vodilna ekipa vzhodne konference in trenutno najboljša v ligi, Boston Bruins, si je že zagotovila mesto v končnici.

V Canada Life Centru v Winnipegu je Jeremy Swayman zbral 36 obramb za kosmatince, ki so s 3:0 odpravili Winnipeg Jets. To je bil tretji Swaymanov shutout v sezoni.

"'Sway' je moral biti odličen in bil je odličen," je dejal trener Bostona Jim Montgomery. "To je bila morda njegova najboljša tekma leta in imel je veliko dobrih tekem."

Ekipa San Jose Sharks, ki je doživela poraz z 1:2 proti Seattle Kraken po podaljšku, je zapravila tudi teoretične možnosti za uvrstitev v končnico. Morski psi so zadnji v razvrstitvi zahodne konference.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike