Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

(sm)
(sm)
0 15.03.2023 09:41:15

Slovenci na seznamu svetovnih rekorderjev

Martin Zdauc je aktualni svetovni sorekorder v hitrostnem zbijanju na tri pozicije.
BZS
Mednarodna balinarska zveza je objavila seznam aktualnih svetovnih rekordov s številnimi slovenskimi balinarji, ki rekordne znamke podirajo tudi v domači superligi. Marec ponuja pester program za najmlajše balinarske upe, slovenski velemojstri pa še naprej dominirajo tudi v italijanski serie A.

V 15. krogu balinarske superlige so favoriti vpisali prepričljive zmage. Skala je ob odlični predstavi Martina Zdauca v hitrostnem zbijanju ter Matije Povha v natančnem zbijanju nadigrala Orlek Oro Met Pivko ter zadržala prvo mesto na lestvici. Drugouvrščena Trata je bila z izenačenim državnim rekordom Mihe Tomšeta v natančnem zbijanju (34 točk) boljša od Velenje Premogovnika. Agrochem Hrast je z zmago proti Marjetici Koper skočil na tretje mesto in se približal uvrstitvi na aprilski zaključni turnir najboljše četverice za naslov državnega prvaka, še naprej pa poteka izenačen boj za obstanek med Pivčani in Velenjčani.

Kaj bo prinesel derbi vodilnih?

Sobotni 16. krog bi že lahko podal določene odgovore o razvrstitvi v zgornjem delu lestvice, saj bo v Škofji Loki na sporedu veliki derbi med Trato in Skalo, v Kopru pa bo Marjetica gostila Ilirsko Bistrico. Zadnjeuvrščene Velenjčane čaka gostovanje v Postojni, Pivčani bodo gostili Zabiče, v prestolnici pa bodo pri krimovcih gostovali branilci naslova iz Kobjeglave.

Uspešen uvod v Zimski pokal mladih

Deset sodelujočih ekip je na prvo marčevsko nedeljo v Postojni in Pivki odigralo prve dvoboje Zimskega pokala mladih, ki se bo 25. marca nadaljeval s turnirjema v Sežani in Idriji, 16. aprila pa zaključil s finalnim turnirjem najboljše četverice. V Pivki sta po dve zmagi zabeležila Kozlek iz Kuteževega ter domači Orlek Oro Met, v Postojni so po dvakrat slavili domačini in zasedba Korte – Izola 2, v igri za nastop na finalnem turnirju v družbi najboljših superligašev pa še vedno ostaja vseh deset ekip.

Maj Hvala najboljši mladi bližalec

Balinarski klub Kolektor Idrija je v soboto gostil državno prvenstvo v bližanju v krog v kategoriji do 11 let, na katerem je po napetih dvobojih in odlični igri vseh nastopajočih slavil Maj Hvala (Kolektor Idrija), ki je v velikem finalu premagal Žana Dajčmana (Postojna), medtem ko je v tekmi za 3. mesto Matevž Šček (Hrast Kobjeglava) premagal Tjašo Mohorič (Kolektor Idrija).

Slovenci polnijo sezname rekordov

Mednarodna balinarska zveza F. I. B. je objavila seznam aktualnih svetovnih rekordov na katerem lahko najdemo številne Slovence. Martin Zdauc je aktualni svetovni sorekorder v hitrostnem zbijanju na tri pozicije (51/51), Anže Petrič v hitrostnem zbijanju na šest pozicij (49/50), Erik Čeh in Jaka Štremfel sta svetovna sorekorderja v štafetnem zbijanju pri mlajših članih (57/60), Gašper Povh pa svetovni mladinski sorekorder v hitrostnem zbijanju (47/48).

Naši asi kraljujejo pri sosedih

Pretekli tedni so prinesli največji derbi italijanske serie A, v katerem sta Anže Petrič in Aleš Borčnik z BRB Ivreo ugnala La Perosino Davorja Janžiča in Jureta Kozjeka. Po desetih odigranih krogih vrh lestvice zaseda BRB Ivrea pred Marenesejem Jasmina Čauševića in Erika Čeha in La Perosino, četrto mesto pa drži Noventa Dejana Tonejca in Gregorja Severja. 

Galerija

Članki iz rubrike