kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 26.11.2022 08:37:31

Po veliki večerji, še večja zmaga! Anže Kopitar spet v polno, Kralji visoko na lestvici! (video)

Profimedia
Po premoru zaradi zahvalnega dne so se na led vrnili tudi Anže Kopitar in njegovi Kralji, ki so slavili zmago pri velikemu rivalu!

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je s svojimi Los Angeles Kings tokrat v ligi NHL gostoval pri San Jose Sharks in slavil visoko zmago s 5:2. Med strelce se je v dvorani SAP Center tokrat vpisal tudi Kopitar, ki je z zadetkom v prazna vrata po podaji Adriana Kempeja zapečatil končni izid.

Zadetke za kralje so prispevali še Jaret Anderson-Dolan, ki je dodal še podajo, in Phillip Danault v uvodni tretjini, Viktor Arvidsson je v drugi povišal prednost gostov na 3:1, v zadnji pa je poleg Kopitarja zadel še Rasmus Kupari.

Vratar Jonathan Quick je za zmago zaustavil 29 strelov. "Dobra tekma je za nami. Tako je tudi običajno, ko so v uspešne akcije vpletene vse napadalne linije ter ostali obrambni igralci, vratar pa je soliden," je dejal trener Kings Todd McLellan.

Pri San Joseju sta se med strelce vpisala Kevin Labanc, ki je uvodoma zadel za izenačenje na 1:1, ter Aleksander Barabanov.

"Boleče je, če igraš dober hokej, pa vseeno izgubiš še na četrti od petih tekem v nizu. Moramo čim prej priti nazaj v zmagovalni ritem," je bil kratek kapetan San Joseja Logan Couture.

Naslednja tekma kralje, ki so s 26 točkami deveti v ligi, čaka v ponedeljek, ko bodo doma gostili Ottawo.

Deset točk več ima tokrat prosti Boston, ki je na čelu lestvice. Sledijo New Jersey Devils (34), ki so s 3:1 na gostovanju ugnali Buffalo Sabres, in Vegas Golden Knights. Slednji so ostali pri 33 točkah, saj so doma izgubili proti Seattle Kraken z 2:4.

Toronto Maple Leafs so s 4:3 v gosteh odpravili Minnesoto Wild in se povzpeli na četrto mesto, na peto pa je nazadovala ekipa Dallas Stars, ki jo je moštvo Winnipeg Jets po podaljšku ugnalo s 5:4. Po 34 sekundah dodatka je dvoboj odločil Josh Morrissey.

Značke: nhl, hokej, kopitar

Članki iz rubrike