stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 25.11.2022 23:47:49

Pred Proteusom in Calcitom težki gostovanji

Postojnčanke ponovno gostujejo v Nemčiji in so pred novim izzivom.
psno
Pri fantih v evroligi nimamo predstavnika. Postojnčanke gostujejo v Nemčiji pri zmagovalkah pokala NBC, Kamničanke pa na Reki pri zmagovalkah svetovnega pokala Mlaki.

Že tradicionalno je zadnja sobota v novembru namenjena tekmam prvega kroga kegljaške evrolige. V zadnjih dveh sezonah je bilo to tekmovanje zaradi covida-19 v posebnih pogojih, tako bo končno tekmovanje spet potekalo normalno. Je pa za Slovenijo to prvo tekmovanje, v katerem v moški konkurenci nimamo svojega predstavnika. Žal sta bila tako Triglav kot tudi Konstruktor malce preslaba na mednarodnih pokalih, da bi se lahko uvrstila v to ligo.



Zato pa imamo v ženski konkurenci kar dve svoji ekipi, Proteus in Calcit. Žal pa ne moremo računati na kakšen uspeh in so časi Celja, ko je bil vedno glavni kandidat vsaj za finale, že dolgo mimo. Obe naši ekipi že v prvem krogu nista imeli sreče pri žrebu. Postojnčanke bodo danes igrale v Nemčiji pri SKK 98 Poingu. Ta nemška ekipa se je izkazala na pokalu NBC v Romuniji in ga osvojila. Seveda so Nemke velike favoritinje, toda Postojnčanke so odšle na pot z veliko optimizma in želijo narediti dober rezultat. Obenem si želijo izboriti tudi kakšno posamično točko, s katero bi morda lahko na povratni tekmi v Postojni lahko računale tudi na presenečenje. Kamničanke so imele na sporedu krajše potovanje, saj gostujejo v sosednji Reki. Toda njihov nasprotnik je ekipa Mlake, ki je bila letos presenetljiva zmagovalka svetovnega pokala v Nemčiji. Mlaka, ki je sicer hrvaška reprezentanca v malem, je tam dosegla izvrsten ekipni rezultat, kar 3826 kegljev. Kamničanke težko računajo na kakšno posamično točko, pa čeprav so se dekleta Calcita zelo izkazala pred dobrim mesecem in pol ravno v Nemčiji.



Pred obema ekipama sta torej težki gostovanji. Lahko pa smo prepričani, da bodo dekleta dala vse od sebe. Morda pa lahko pripravijo tudi kakšno manjše presenečenje.

Značke: kegljanje, evroliga

Članki iz rubrike