Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 26.10.2021 10:46:44

Kopitarjevi kralji poraženi še na četrtem zaporednem gostovanju

Reuters
Slovenski as Anže Kopitar je s svojim moštvom Los Angeles Kings znova sklonjene glave zapuščal led v severnoameriški hokejski ligi NHL. Na šesti tekmi rednega dela so bili s 3:0 boljši St. Louis Blues, ki so dobili že nedeljski obračun s 7:3. To je skupno že peti zaporedni poraz kraljev, od tega četrti na tujem.

Kralji so nazadnje zmagali na uvodni tekmi sezone, ko so s 6:2 ugnali Vegas Golden Knights. Od takrat pa so vknjižili le točko ob porazu po podaljšku proti Dallas Stars. Tokrat so bili nemočni proti St. Louisu, prvaku iz sezone 2018/19 in ostajajo na šestem mestu pacifiške divizije s tremi osvojenimi točkami.

Kopitar in soigralci niso našli poti mimo razpoloženega finskega vratarja Villeja Hussa, ki je ustavil vseh 34 strelov. Na drugi strani je Jonathan Quick zbral 32 obramb, a klonil dvakrat. Prvič v četrti minuti zadnje tretjine, ko ga je po sijajnem preigravanju in natančnem strelu premagal ruski zvezdnik Vladimir Tarasenko.

Isti hokejist je bil natančen tudi po protinapadu v 56. minuti, ko je v boju iz oči v oči zanesljivo ugnal Quicka. Los Angeles je v zadnjih minutah poskušal s hokejistom več na ledu, a je David Perron iz svoje tretjine zadel za končnih 3:0.

Kopitar je na ledu preživel 20:26 minute in proti vratom sprožil dva strela. Za dve minuti se je usedel tudi na klop za kaznovane, dobil pa je 41 odstotkov sodniških metov. To je bila druga zaporedna tekma, na kateri 34-letni Hrušičan ni dosegel točke. Skupno jih ima v tej sezoni devet (6 golov, 3 podaje), kar ga na lestvici strelcev še vedno uvršča na četrto mesto.

"Na začetku smo bili še nekoliko negotovi, tekmec pa je 'jezdil na valu' nedeljske tekme. Branili smo se, pazili, da ne napravimo kakšne napake. Ko smo šli prebili čez to obdobje, smo zaigrali bolje. Quick nas je držal v igri od samega začetka. Poskušali smo igrati z vsemi štirimi napadi, a za uspeh moraš doseči zadetek. Na koncu so nas od zmage ločile malenkosti ter tu in tam kakšna napaka," je po tekmi razlagal trener kraljev Todd McLellan.

Moštvo iz mesta angelov se po krajši seriji gostujočih tekem vrača domov. V noči na petek bo v svojem Staples Centru gostilo Winnipeg Jets.



St. Louis v sezoni ostaja neporažen in se je po peti zmagi zavihtel na vrh zahodne konference. Na drugem mestu so z enakim izkupičkom prav tako neporaženi Edmonton Oilers.

V vzhodni konferenci točk za zdaj še niso oddali Florida Panthers in Carolina Hurricanes. Prvi so danes za šesto zmago v sezoni s 5:3 ugnali Arizona Coyotes. Po zadetku Claytona Kellerja za goste je domače moštvo strnilo vrste in si s štirimi zaporednimi goli zagotovila mirnejšo končnico, četudi so gostje znižali na 3:4 v 53. minuti. Za šesto zmago v sezoni je piko na i postavil Anthony Duclair z zadetkom v prazno mrežo.

Hokejisti Caroline so peti par točk vknjižili proti Toronto Maple Leafs (4:1). Tudi na tej tekmi so povedli gosti prek Austona Matthewsa, a so nato sledili štirje zadetki domačih za še nekoliko bolj prepričljivo zmago. V vratih Caroline se je s 24 obrambami izkazal Danec Frederik Andersen.

Na lestvici zahodne konference na tretjem mestu Floridi in Carolini sledijo Washington Capitals, ki so s 7:5 ugnali Ottawa Sanators. Rusa Aleksandra Ovečkina, dosegel je dva zadetka, le še štirje goli ločijo od Bretta Hulla, ki je četrti na večni lestvici s 741 doseženimi zadetki.

Še gol več je za Washington na tekmi dosegel TJ Oshie, na drugi strani ledu pa je isti dosežek uspel še Draku Bathersonu. Slednji je v sedmi minuti zadnje tretjine znižal na 5:6, a je nato Ovečkin s sedmim zadetkom v sezoni in skupno 737. zapečatil usodo senatorjev.

Na dveh preostalih tekmah so Columbus Blue Jackets na domačem ledu s 4:1 ugnali Dallas Stars, Calgary pa je bil v gosteh še za gol boljši od New York Rangers (5:1).

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike