Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

(BZS/PR)
(BZS/PR)
0 25.10.2021 11:11:06

Boksarski Legionarji izpod Boča

Članice in člani BK Legionar v Rogaški Slatini
osebni arhiv Aleša Šurbka
Aleš Šurbek, dolgoletni aktivni boksar in uspešen boksarski delavec, zaposlen v Slovenski vojski, je v navezavi z Branislavom Jokanovićem ustvaril novo uspešno boksarsko zgodbo izpod "štajerskega Triglava", ki je v ta šport pripeljala številne tekmovalce in rekreativce iz Posotelja in Kozjanskega.

Boksarski klub Legionar je bil ustanovljen leta 2014, njegovi začetki segajo v Sladko goro in Šmarje pri Jelšah, od koder se je boksarska karavana preselila na zdajšnjo lokacijo v Rogaško Slatino. Tam zdaj kakovostno izpopolnjujejo svoj boksarski potencial v Tretji osnovni šoli.

Aleš Šurbek, ki je aktivno boksal med letoma 1994 in 2012, predvsem kot član BK Slovenska Bistrica in BK Celje, je predsednik in gonilna sila kluba v organizacijskem in trenerskem smislu. Boksarsko znanje nanj sta prenašala trenerja Bojan Poš (nekdanji uspešen boksar že v Jugoslaviji) in Stanko Skela, ki sta tvorila dolgoletni trenerski par v Slovenski Bistrici. V devetdesetih so bili Bistričani tudi ekipni državni prvaki.

Dolgoletno uspešno sodelovanje z Branislavom Jokanovićem

Z dolgoletnim boksarskim prijateljem iz Celja Branislavom Jokanovićem sta uspešen tandem in se na treningih boksa odlično dopolnjujeta. Kot pravi Šurbek, je Jokanović izjemno pomemben člen v klubu predvsem pri razvoju boksarske tehnike, saj zna iz vsakega posameznika potegniti njegov maksimum. Pri delu in organizaciji jima veliko pomaga Jože Kunst. Klub iz Rogaške Slatine, ki se veliko povezuje z drugimi klubi, ima vizijo, da svojim boksarjem omogoči kakovostno nadgradnjo ravno z dobrimi povezavami v tujih klubih. Veliko poudarka dajejo tudi novim generacijam in rekreativcem, ki so našli svojo rekreativno pot ravno v boksu, ki je bil v občini Rogaška Slatina zelo dobro sprejet. V veliko veselje je celotni ekipi ob organizaciji boksarskih turnirjev, kjer jim zelo radi pomagajo člani s svojimi povezavami v gospodarstvu.

Zadovoljni z razmerami za trening boksa v Rogaški Slatini

V svoji prenovljeni telovadnici z ringom in številnimi boksarskimi vrečami se člani kluba počutijo zelo dobro in so zadovoljni z razmerami za trening. Trenutno imajo v svojih klubskih vrstah 50 članov, deseterica med njimi tudi aktivno boksa na boksarskih tekmovanjih doma in v tujini. V klubu so zadovoljni s trenutnim sodelovanjem z BZS, saj se čuti zagon predsednika Roberta Reherja doma in v tujini. Zagotovo bodo bližnje SP v Beogradu in dobre povezave z Aibo tudi v Sloveniji pustili pozitivne učinke na razvoj boksa.

Šurbek in Jokanović vseeno opozarjata na problematiko trenerstva in sodnikov v Sloveniji, ki jo bo treba v kratkem nadgraditi. Člani kluba se vedno znova izobražujejo doma in v tujini ter spremljajo boksarske trende. V svojih vrstah podpirajo svoje uspešne perspektivne borce, kot so Gal in Mark Šepic, Gašper Podgoršek, Aljaž Fajs, Rok Fliser in Marko Pavlović, ki so s trdim delom že pokazali svojo kakovost v domačih in tujih ringih.

Gal Šepic slavil v Banjaluki

Mladi boksar Gal Šepic iz vrst BK Legionar je pred dnevi zelo uspešno nastopil na turnirju Velikani Slavije v Banjaluki in ga tudi osvojil. Za odlične predstave je prejel zlato medaljo in pokal za najboljšega tehničarja. V finalu je z deljeno sodniško odločitvijo (2:1) premagal nemškega reprezentanta Danijela Wolskega. V Banjaluki sta nastopila tudi Rok Fliser in Marko Pavlović, ki sta izgubila svoji borbi proti srbskima boksarjema. Boksarje iz Rogaške Slatine je v Bosni vodil Aleš Šurbek.

Dobro sodelovanje s Srbi

Zelo plodna so sodelovanja s klubi s področja Srbije in iz ostalih držav nekdanje Jugoslavije. V zelo dobrih odnosih so z BK Sloven iz Rume, ki ga vodi priljubljeni boksarski trener Zoran Jovičić, prav tako s kolegi iz Lazarevca in Novega Sada. Dolgoletna prijateljstva s kolegi iz Srbije in skupne priprave so pomembni, saj se pri njih boksu namenja veliko pozornosti. Zavedajo pa se dejstva, da je tudi tam korona pustila posledice, ki jih zdaj s skupnimi močmi odpravljajo z normalnim procesom treninga. Kljub vsem izzivom so prepričani, da bodo zdajšnjo uspešno boksarsko pot v prihodnje nadgradili.

Rogaška Slatina kot zdraviliško središče je v prihodnje s svojo turistično promenado in izjemno kuliso lahko tudi lokacija za zanimive boksarske dogodke open air, ki bi popestrili turistični vsakdan tega čudovitega zdraviliškega kraja na vzhodu Slovenije. 

Članki iz rubrike