Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

hu
hu
0 04.05.2021 07:58:59

KORAK DO MEJNIKA! Anže Kopitar se je znašel tik pred ČAROBNIM DOSEŽKOM (video)

Profimedia
Potem ko je leta 2006 zakorakal v ligo NHL, je z naskokom najboljši slovenski hokejist v zgodovini prišel pred vrata raja – že ob naslednji se bo vpisal v prestižni klub.

Doslej je le 90 hokejistov v severnoameriškem prvenstvu doseglo tisoč točk, Kopitar pa se jim lahko pridruži že v noči na četrtek, ko se bodo kralji in kojoti še enkrat pomerili v Glendalu. S tem bi postal četrti hokejist kraljev v zgodovini s tem pomembnim mejnikom.

"To je neverjetno. Biti le točko od tega mejnika, res izjemno. Velika čast je za nas, da lahko igramo z njim, da smo z njim na ledu, pa tudi, da smo prijatelji," je bil navdušen njegov soigralec in strelec odločilnega tretjega gola Alex Iafallo.

Jonathan Quick je zaustavil 17 strelov za kralje, preden je moral zapustiti led zaradi poškodbe v drugi tretjini. Zamenjal ga je Calvin Petersen in zbral 15 obramb. Med strelce sta se poleg Kopitarja vpisala še Iafallo in Trevor Moore.



Kojoti so izgubili še 11. tekmo od zadnjih 14, zadnje sta zadela Christian Dvorak in Jakob Chychrun, ki je dosegel 17. gol v sezoni, največ med obrambnimi igralci lige, domači vratar Darcy Kuemper je zbral 22 obramb.

Ekipa Carolina Hurricanes je ugnala Chicago Blackhawks s 5:2 in je s 77 točkami sama na čelu lige, dve manj ima Florida. Panthers so po podaljšku premagali Dallas Stars s 5:4. Tretji so s 74 točkami hokejisti Vegas Golden Knights, ki so s 5:6 izgubili v Minnesoti proti ekipi Wild.

Za Carolino, ki je dokončno izločila Chicago iz boja za končnico, je Sebastian Aho dosegel tri gole. Zmago Floridi je po dveh minutah in 50 sekundah dodatnega dela igre prinesel Finec Aleksander Barkov. Minnesota je dosegla dva gola v razmaku 26 sekund, v predzadnji minuti tekme sta dvoboj odločila Rus Kiril Kapricov in Jonas Brodin.

Značke: nhl, anže-kopitar

Članki iz rubrike