Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 02.05.2021 08:05:01

Kopitar brez točke, Kralji tokrat brez moči proti Anaheimu

Reuters
Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL v gosteh z 2:6 izgubila proti že odpisanim mestnim tekmecem Anaheim Ducks. Na tekmi je brez točkovnega izkupička ostal slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je na ledu preživel nekaj manj kot 15 minut.

Medtem ko ekipa Anaheim Ducks nima več niti teoretičnih možnosti za uvrstitev v letošnjo končnico, pa se hokejisti iz Los Angelesa borijo še za eno od mest v odločilnih bojih za naslov prvaka.


Za kar pa jim ostaja vse manj časa. Kralji v skupini Honda West zasedajo predzadnje mesto, slabši od hokejske ekipe iz mesta angelov so Racmani iz Anaheima, ki imajo 39 točk.

Kralji so v rednem delu sezone doslej zbrali 44 točk, točko več imajo člani zasedbe San Jose Sharks. Mesto v končnici so si v skupini Honda West že zagotovile ekipe Vegas Golden Knight, Colorado Avalanche in Minnesota Wild, ki imajo 74, 70 in 68 točk.

Na četrtem mestu v skupini so člani moštva St. Louis Blues s 53 točkami, Arizona Coyotes so peti s 50 točkami.

Slovenski as Kopitar, ki je le 24 ur prej odločil obračun proti Anaheimu za zmago z 2:1, pa na drugi zaporedni tekmi v gosteh pri mestnih tekmecih ni sprožil na gol niti enega strela, njegova statistika strelov ali podaj je ostala prazna.

Anaheim je po 42 minutah tekme vodil že s 4:0, zadeli so Trevor Zegras, Danton Heinen, Nicolas Deslauriers in Max Jones, ki je odbiti plošček pospravil v lastni gol. Do konca tekme sta se med strelce za domačo ekipo vpisala še Jacob Larsson in Max Comtois.


Za Kralje, ki jih naslednji tekmi čakata proti Arizoni, sta zadela Brendan Lemieux in Tobias Björnfot.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike