Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 30.04.2021 22:29:11

Jeseničani dobili prvo bitko v finalu državnega prvenstva

Martin Metelko
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v prvi finalni tekmi državnega prvenstva premagali SŽ Olimpijo s 5:2 (2:0, 3:2, 0:0).

SŽ Olimpija - Sij Acroni Jesenice 2:5 (0:2, 2:3, 0:0)
Ljubljana - Dvorana Tivoli, brez gledalcev, sodniki: Trilar, Piragić (glavna), Bergant, Hribar.
Strelci: 0:1 Tavželj (Svetina, Šturm, 7.), 0:2 Stojan (Kočar, Jakupović, 13.), 1:2 Ropret (Vallerand, Pance, 22., PP1), 1:3 S. Rajsar (Šturm, 28.), 2:3 Vallerand (Pešut, Simšič, 32.), 2:4 Sodja (S. Rajsar, Hebar, 36., PP1), 2:5 Jezovšek (Glavič, Đumić, 38., PP1).
Kazenske minute: SŽ Olimpija 19 + 20 (Bohinc), Sij Acroni Jesenice 10.

Letos boj za naslov prvaka Slovenije poteka po enoletni prekinitvi, lani so zaradi pandemije tekmovanje namreč predčasno prekinili in ga niso dokončali. Zadnji naslov iz leta 2019 sicer branijo zeleno-beli.

Do finala so Jeseničani prišli v januarskem polfinalu z zmagama proti Triglavu, medtem ko je bila SŽ Olimpija boljša od Slavije Junior.

Današnjo tekmo so zaznamovale številne kazni in nezbranost predvsem domačih. Pri teh je v vratih tokrat začel Tilen Spreitzer namesto poškodovanega standardnega prvega vratarja Paava Hölsäja, prvič pa je moral po plošček v mrežo v sedmi minuti, ko ga je tik po koncu kazni za ljubljansko ekipo premagal Andrej Tavželj.


Tudi domači so imeli ob dveh kaznih Jeseničanov priložnost za gol ob "power-playu", a je niso izkoristili. Zato pa so gostje svojo prednost povečali v 13. minuti, ko je bil s strani natančen Nejc Stojan.

Na začetku druge tretjine se je zdelo, da so domači našli ravnotežje. Kazen na jeseniški strani je namreč za znižanje izkoristil Anže Ropret. Toda nadaljevanje je bilo po scenariju iz prvega dela. Spet so pobudo prevzeli gostje, ki so v 28. minuti domačim pobegnili za dva gola po zadetku Saša Rajsarja.

Odločilna za razplet tekme pa je bila nato 33. minuta. Po pretepu Martina Bohinca in Gašperja Glaviča je domači igralec dobil petminutno kazen in še disciplinsko kazen. Ko se je kaznovani Glavič po dveh minutah vrnil, so imeli železarji še tri minute prednost igralca več in jo temeljito izkoristili. Najprej je vodstvo povišal Jaka Sodja v 36. minuti, dve minuti zatem pa so gostje izpeljali še eno podobno akcijo, plošček se je odbil od ograde za vrati in Sašo Rajsar ga je potisnil v prazen gol.

Domači so se tako v zadnji tretjini znašli pred skoraj nemogočo nalogo. Jeseničani niso popuščali in so znali zadržati visok naskok, nove kazni pri Ljubljančanih pa so domačim onemogočale poskus, da bi se pred končnico tekme približali, a so vsaj preprečili tekmecem, da bi še povišali prednost, ko so imeli na ledu minuto dva igralca več.

Tako je bilo že precej pred koncem jasno, da bodo v finalu povedli železarji. Zeleno-beli so morali tvegati, Spreitzer je svoje mesto zapustil že šest minut pred koncem tekme, toda kljub pritisku in številnim strelom domačih jeseniški vratar Žan Us v tem delu igre ni klonil, tako da so se gostje veselili prve zmage v finalu.

Druga tekma finala bo v ponedeljek na Jesenicah, tretja nato 5. maja spet v Ljubljani. Če takrat še ne bo odločitve, pa bosta tekmi še 7. maja na Jesenicah in 10. maja v dvorani Tivoli.

Značke: hokej, dp, jesenice, olimpia

Članki iz rubrike