Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 30.04.2021 14:27:10

Neuničljivi 49-letni Jaromir Jagr s svojim klubom napredoval med elito in sporočil: Še bom igral!

Profimedia
Češki hokejski zvezdnik Jaromir Jagr je po koncu svoje 33. profesionalne sezone povedal, da se kljub dopolnjenim 49 letom še ne namerava tekmovalno upokojiti. Jagr se je s češkim hokejskim moštvom Rytiri Kladno, katerega lastnik je, prebil v najvišjo raven češke hokejske lige.

"Verjamem, da imam še v sebi željo," je dejal Jagr, čeprav forma ni več vrhunska. "Vse je v trdem delu in v tem, da je treba vložiti še več truda. Moram bolj vaditi in ne smem se zrediti. Veste, bil sem vajen doseči gol, ko sem ga hotel doseči. Trdo delam že od zelo majhnega, a sem zdaj nenadoma začutil, da tako zlahka to več ne gre," besede Jagra povzema spletna stran severnoameriške hokejske lige NHL.

Jagr je nazadnje igral v ligi NHL za Calgary Flames v sezoni 2017/18. Na Češkem pa je s klubom iz domačega Kladna dosegel zmago s 5:2 proti Dukli iz Jihlave v sedmi tekmi finala druge češke hokejske lige. Jagr je moštvu pomagal s podajo.

Zasedba Kladna je sezono končala kot najboljša ekipa v drugoligaški konkurenci in bo prihodnjo sezono napredovala v češko extraligo, najvišjo češko ligo.

"Glavni razlog, da še vedno igram, je moja odgovornost do kluba," je dejal Jagr. "Če je ne bi imel, ne bi letal tukaj po ledu. Drugače bi si bil samo še v sramoto."

Jagr je v letošnji sezoni s Kladnom na 19 tekmah rednega dela dosegel 12 točk (dva zadetka, 10 podaj) in na 16 tekmah končnice 10 točk (dva zadetka, osem podaj).


"Od sebe pričakujem veliko več, a tega več nimam," je dejal. "Zavedam pa se, da bodo ob mojem odhodu tudi številni (poslovni) partnerji zapustili ekipo. Zato nimam druge izbire."

Jagr je pred tem dejal, da namerava tudi v prihodnji sezoni igrati za Kladno, obljubil pa je tudi sodelovanje v nizu tekem na prostem v Špindlerjevem Mlinu na Češkem, ki so bile zaradi pandemije novega koronavirusa prestavljene na letošnji december.

"Ne morem odnehati, tekme na prostem so razprodane," je dejal Jagr. "Ampak iskreno, vem, da moram biti veliko boljši. Želim postati boljši, da pomagam svoji ekipi. Storil bom vse, da bom pomagal svojemu klubu."

Jagr je profesionalno debitiral za Kladno v češki ligi v sezoni 1988/89, onstran Atlantika pa je igral 24 sezon v ligi NHL, najprej v zasedbi Pittsburgh Penguins v sezoni 1990/91, ki so ga na naboru leta 1990 izbrali kot peti izbor. Igral je tudi v kontinentalni hokejski ligi KHL.

Jagr je v zgodovini NHL prvi v zmagovalnih oziroma odločilnih golih (135), drugi po točkah (1921), tretji v skupno doseženih golih (766), četrti v odigranih tekmah (1733) in peti v podajah (1155) in točkah (201) v končnicah.

S pingvini je dvakrat osvojil Stanleyjev pokal (1991, 1992), Hart Trophy pa mu je kot najkoristnejšemu igralcu pripadel v sezoni 1998/99. Sedemkrat je bil izbran v prvo ekipo NHL All Star (1994-96, 1997-2001, 2005/06).

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike