mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

pk
pk
0 30.03.2021 11:36:53

Praznik v Prekmurju

Peter Kastelic/AZS
V Murski Soboti je v organizaciji Atletskega kluba Pomurje potekalo državno prvenstvo v krosu. V članski kategoriji sta si naslova državnih prvakov na dolgi progi pritekla Primož Kobe (Krka) in Anja Fink (Slovan), kratki kros, ki je na programu le za člane, pa je dobil Klemen Vilhar (Olimpija).

Prvenstvo je potekalo v idilični kulisi Soboškega jezera s paviljonom Expano in v lepem, sončnem, a tudi vetrovnem vremenu. Veter je novo progo s krajšim delom po pesku in dodanimi hlodi na progi še otežil. Spremljali smo pravi kros, ki pa je žal zaradi ukrepov za zajezitev epidemije potekal brez prisotnosti gledalcev. Skupaj je bilo na startu več kot 120 tekmovalcev in tekmovalk, kar je kar lepo število za kros.

Klara Ljubi in Anja Fink
Klara Ljubi in Anja Fink
Peter Kastelic/AZS


Prvenstvo se je začelo s tekmo mlajših mladincev, ki so se pomerili na trikilometrski progi. S časom 9:48 min je zmagal Maj Pritržnik (Kladivar). Med mlajšimi mladinkami, ki so tekle na isti razdalji, je bila s časom 10:59 min prepričljivo najhitrejša njegova klubska kolegica Tia Tanja Živko. Tudi v starejši mladinski kategoriji sta zmagi odšli v celjski klub. Lea Haler je na štirikilometrski progi slavila s časom 15:09 min, Vid Botolin pa je isto razdaljo zmogel v času 12:29 min.

Roman Dobnikar
Roman Dobnikar
Peter Kastelic/AZS


Nova državna prvakinja med mlajšimi članicami je Špela Gonza. Članica AD Štajerska je s časom 19:52 min slavila na petkilometrski progi. V isti kategoriji je med moškimi, ki so tekli na osem kilometrov, s časom 26:14 min slavil Matija Rizmal. Članice so tekle skupaj z mlajšimi članicami in starejšimi mladinkami, za zmago pa sta se do zadnjega borili Anja Fink (Slovan) in Klara Ljubi (Krka). Finkova je na koncu zbrala več moči in na petkilometrski progi slavila s časom 19:04 min. Ljubijeva je zaostala šest sekund, bron pa je osvojila Petja Izza Meh Peer (Velenje).
Vrhunec je bila tekma članov, kjer pa naš maratonec Primož Kobe (Krka) ni imel prave konkurence. Vodstvo je prevzel od samega začetka in v svojem ritmu odtekel celotno progo. Njegova zmaga ni bila nikoli ogrožena. Osemkilometrsko progo je premagal v času 25:18 min in se veselil zmage s skoraj polminutno prednostjo. Bolj napeto je bilo v boju za drugo mesto med Rokom Puharjem (Triglav) in Janom Brešanom (Kladivar), ki sta večkrat zamenjala poziciji, na koncu pa je naslov državnega podprvaka osvojil Brešan (25:46), bron pa je pripadel Puharju. Organizatorji si zaslužijo vse pohvale za odlično in varno izvedeno tekmovanje. Na prizorišču je bil tudi predsednik AZS Roman Dobnikar, ki je bil seveda zelo zadovoljen s tekmovanjem: »Če se izrazim malce v prispodobi... Veter je odpihnil vse dvome, ali smo sposobni pripraviti dobre tekme tudi v času covida. Vesel sem, da smo lahko organizirali tekmovanje v Prekmurju, z odlično organizacijo pa se je izkazal AK Pomurje. Državno prvenstvo v krosu nam bo vsem ostalo v spominu, saj smo komaj čakali, da se sezona na prostem začne. Ne dvomimo, da bo ukrepom navzlic potekala tudi Atletska liga Telekom Slovenije 2021. Začenja pa se kar kmalu, in to prvič na Ptuju. Upoštevali bomo vse ukrepe, s prilagajanjem nimamo težav. Atletinje in atleti ter njihovi trenerji ne smejo vreči puške v koruzo, saj tekmovanja bodo, v naslednjih dneh pa naj trenirajo doma.«

Značke: dp-v-krosu, prekmurje

Članki iz rubrike