stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 29.03.2021 21:36:32

Kamničanke v finalu še drugič do zmage po petih nizih

alesfevzer.com
Odbojkarice Calcita Volleyja so v drugi finalni tekmi odbojkarskega državnega prvenstva v gosteh premagale Novo KBM Branik s 3:2 (17, 11, -15, -21, 15) in povedle z 2:0 v zmagah. Za ubranitev naslova potrebujejo še eno zmago, tretja tekma bo predvidoma v četrtek v Kamniku

* Dvorana Lukna, sodnika: Melavc (Šempeter v Savinjski dolini), Miklošič (Maribor).
* Nova KBM Branik: Šalamun, Winkler, Bračko 10, Gradišnik Klanjšček 5, Velikonja Grbac 21, Cikač, Galić 4, Lorber Fijok 10, Veselinović 3, Avgustinčič, Džaković 19.
* Calcit Volley: Špoljarič, Mihevc 4, Pogačar 2, P. Marušič, Š. Marušič 1, Brulec Kostić 16, Boisa, Zatković 23, Janežič, Charuk 12, Jerala, Radišković 22.

Na drugi finalni tekmi sta danes ekipi ponovili izenačeno predstavo s prve tekme, tudi tokrat sta odigrali pet nizov in še enkrat so zmagale Kamničanke, tokrat s 17:15 v zadnjem nizu, potem ko so na prejšnji tekmi slavile s 16:14.

Gostje so danes sicer odlično začele in v prvih dveh nizih nadigrale domačo ekipo. V prvem so hitro pobegnil za pet točk (8:3), vodstvo pa zadržale do 13:7. Mariborčanke so se sicer nekoliko približale na 13:16, toda Eva Pogačar s servisom in Katja Mihevc sta svoji ekipi zagotovili novo trdno vodstvo (19:13), ki so ga Kamničanke do konca niza povečale na osem točk.

Še bolj enosmerno je bilo v drugem nizu, ko so domače vodile z 2:0, potem pa so pobudo prevzele gostje. Po 11:6 so odbojkarice Calcita pobegnile še na 13:6, po 17:7 pa so gostje rutinsko pripeljale niz do konca.


A domače se niso predale. Lorena Lorber Fijok in Anamarija Galić sta poskrbeli za vodstvo, odmor je moral takrat vzeti kamniški trener, a ni pomagalo. Danijela Džaković s točkami in Velikonja Grbac z blokom sta Mariborčankam zagotovili prednost, razpoložena Džakovićeva (deset točk v tem nizu) pa je bila nerešljiva uganka za gostje in je poskrbela za znižanje skupnega izida.

V četrtem nizu je bil izid še izenačen na enajsti točki, pozneje pa so pobudo sprte prevzele domače. V končnico niza so prišle s prednostjo 22:18, nato prepustile tekmicam dve zaključni žogi, Lorber Fijokova pa je izkoristila tretjo za izenačenje v nizih na 2:2.

Tako je še drugič v finalnih tekmah odločal peti niz. Kamničanke so povedle s 3:1, kar pa so domače nato spremenile v vodstvo s 5:3. Po menjavi strani so vodstvo Mariborčanke še ubranile, a po bloku Katje Mihevc so bile spet v boljšem položaju Kamničanke. Prvo zaključno žogo gostij so Mariborčanke ubranile, a so nato s tremi zaporednimi točkami Zatkovićeve po tretji zaključni žogi do prigarane zmage le prišle gostje.

Po prvotno predvidenem razporedu finalnih tekem Odbojkarske zveze Slovenije bi morala biti tretja tekma na sporedu v četrtek, 1. aprila ob 18. uri, a zaradi zadnjih zaostritev pri ukrepih v ekipah še ne vedo, ali bodo takrat tudi zares lahko igrali.

Jutrišnje finalne tekme zaradi okužbe v mariborski ekipi ne bo
Odbojkarski klub Merkur Maribor je sporočil, da bo zaradi okužbe igralca v njihovi ekipi in predpisane karantene za ostale igralce odpadla druga finalna tekma državnega prvenstva z ACH Volleyjem, ki bi morala biti na sporedu v torek v Ljubljani.
Odbojkarji ACH Volleyja so v petek prvo tekmo finala 1. DOL premagali Mariborčane s 3:1, druga tekma bi morala biti v torek ob 18. uri v ljubljanski dvorani Tivoli.

Značke: odbojka, dp, finale

Članki iz rubrike