Andrej Marčič Svet24.si

Milijoni evrov javnih sredstev za prijatelje ...

toča, Lumezzane Svet24.si

FOTO: Klestila orjaška toča v velikosti krogel ...

tuš, bregana, obrežje, mejni prehod Svet24.si

FOTO: V koloni pred mejnim prehodom si je ...

ceferin zorcic pf bobo Reporter.si

Novi obrazi 2022: od Čeferina do Zorčiča, kdo ...

plaža mavricij, janez-janša Necenzurirano

Janšev otok raj tudi za slovenske milijone

strela Odkrito.si

Družina, ki privablja strele

Peter Prevc in Mina Lavtižar Mercuzza Njena.si

Peter Prevc pokazal sina

bu
bu
0 29.03.2021 15:47:35

Kako je BREZDOMEC postal heroj, ko je s prestola ZRUŠIL Američana hrvaškega rodu (video)

Novi prvak UFC-ja težke kategorije, Kamerunec Francis Ngannou, ima osupljivo zgodbo, primerno za hollywoodski film.

Ngannou, ki je v Las Vegasu premagal Stipeta Miočića, se je prebijal čez drn in srn, prišel iz Afrike v Evropo, potovanje pa je trajalo leto dni. Začel ga je leta 2012, večkrat je poskušal prečkati Sredozemsko morje in priti na špansko obalo, a so ga oblasti vsakokrat vrnile na izhodišče. "Želel sem v Evropo. Spal sem v gozdu, imel sem le nekaj oblačil. A bil sem samozavesten, sanjal sem, in to me je prepeljalo do tu, kjer sem danes. Nikoli ne pustite, da vam kdo ukrade sanje in vam reče, da ne morete uspeti," je nedavno razlagal Ngannou.

V Španijo je prispel leta 2013, a tam končal v zaporu. Kariera borca je bila v tistem trenutku zanj zelo daleč. Ko je prišel na prostost, je odšel v Pariz in bil tam brezdomec. Potem ga je odkril neki lokalni trener, ki je v njem videl nekaj več. Začel je trenirati mešane borilne veščine - šport, za katerega dotlej še nikoli ni slišal. Njegov udarec je bil nekaj posebnega, iz dneva v dan je bil vse bolj nezaustavljiv.Tako je danes Francoz s kamerunskimi koreninami napredoval iz leta v leto. Tekmeci so po vrsti padali po tleh, večina že v prvi ali drugi rundi. Leta 2018 je prav poroti Miočiću izgubil boj za naslov, a že proti koncu leta stopil na pot velike vrnitve. V zadnjih dveh letih je pokazal brutalen napredek, zato je zdaj, ko se je hrvaškemu Američanu maščeval, vprašanje, kdo ga lahko ogrozi v naslednjih letih.

Sanjal je, da bo postal novi Mike Tyson. "Že kot otrok sem oboževal borilne športe. Ko sta se starša ločila, sem živel pri teti. V tistem naselju je bilo ogromno otrok in stalno smo tekmovali, kdo je močnejši." Ker je bil preveč siromašen, si ni mogel privoščiti šolnine. "Včasih nisem imel niti svinčnika, da bi lahko pisal. Sram me je bilo." Njegov oče je bil lokalni surovež, ki so se ga vsi bali. Vselej se je pretepal in imel slab ugled. "Nisem želel postati takšen, kot je bil on. Sramoval sem se ga. Vedno sem ščitil druge. Ko sem se iz mesta vrnil v vas, so mi ljudje dajali seznam tistih, ki so jim jemali denar. Mene so vsi spoštovali, zato so na mojo zahtevo vrnili, kar so vzeli."

Članki iz rubrike