profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
1 24.03.2021 14:54:10

Anže Kopitar se je javil iz ZDA: Še nikoli nisem bil tako vesel obiska pri zobozdravniku, ker to pomeni ...

Reuters
V noči na torek po slovenskem času je Anže Kopitar s Kralji utrpel nov, tokrat nogometni poraz. Z 1:2 so klonili v gosteh pri kalifornijskem rivalu, San Joseju, s katerim se bodo pomerili tudi v noči na četrtek.

Čeprav letos po tekmah slišimo (in vidimo) precej njegovih izjav, je vseeno drugače, ko si Kopi vzame čas za slovenske medije in spregovori slovensko, predvsem pa še bolj sproščeno. Tako je bilo včeraj zgodaj zvečer po našem času, na njegov prost dan, del katerega pa je preživel pri zobozdravniku. Na zadnji tekmi si je namreč zlomil oziroma nalomil zob. "Še nikoli nisem bil tako vesel obiska pri zobozdravniku, ker to pomeni, da lahko zapustim hotel," je z velikim nasmeškom pojasnil Kopitar.

anze kopitar 20 mm
Martin Metelko

NE VEM, KDAJ SEM NAZADNJE S ŠESTIMI
Da, letošnje tekmovalno leto je zelo drugačno, omejitve gibanja tako stroge, da se človek dejansko veseli zobozdravstvenih storitev. Spremembe so res korenite, že ko se je konec avgusta odpravil v ZDA, je zaživel v novi realnosti. Tudi športni. Treningi so bili nadvse drugačni, v skupinah po šest so lahko vadili hokejisti, prilagajanja, pravi, je bilo veliko. "Res veliko. Mislim, da so bili ukrepi v Los Angelesu celo najbolj strogi na svetu, tudi plaže so seveda zaprli. Drugega, kot da smo se prilagodili, nam ni preostalo. Šest igralcev na ledu, šest v fitnesu itd. S tistim, kar nam je bilo dano, smo delali," se je v začetek priprav na sezono, ki se je nato začela šele 15. januarja, ozrl Kopi in še pripomnil: "Zame je bilo to vseeno dobrodošlo. Ne vem, kdaj sem nazadnje treniral s šestimi fanti v fitnesu. (smeh) Na ledu pa so bili treningi, kakršni so poleti, tako da niti ni bilo velikih sprememb, le to, da sem imel večjo družbo, kar pa je bilo zame super."

kopitar
Profimedia

TEST VSAK DAN, NA DAN TEKME PA KAR DVA
Covidne omejitve so v ligi NHL zelo stroge. Vidimo, da se morajo igralci na suhem ogrevati z maskami, v hotelskih sobah so sami in se ne smejo družiti, ne smejo iz hotela, kazni za kakršnekoli kršitve pa so velike. "Pravila so taka, kot so, in teh se moramo držati. Druge ni. Včasih je vsekakor malo nelagodno, ko se moramo ogrevati z maskami. Včasih si že utrujen, pa si želiš na vsa pljuča zadihati, vendar moraš imeti na obrazu masko in ne moreš. Tako pač je. Navadili smo se, mislim, da smo bili Kralji zelo pridni in da nas moram pohvaliti, ker nismo imeli še nobene večje panike. Na začetku sezone so nova pravila prihajala vsak dan in samo čakali smo in delali, kar je bilo treba," je dejal kapetan Kraljev, ki mora prav vsak dan opraviti test na prisotnost koronavirusa: "Na dan tekme pa moramo opraviti dva," je skomignil z rameni.

anze kopitar ap
Arsen Perić

"Tudi na testiranja sem se preprosto navadil. Na začetku je bilo nelagodno, ko so bili testi hujši, ko so mi še malo možgane požgečkali," se je slikovito izrazil naš izvrstni hokejist: "Zdaj se mi zdi, da so vseeno postali manj invazivni."

KO BOM RES ŽE PRESTAR, ME BO ZADELO BOLJ
S 37 točkami sedmi strelec celotne lige in z 29 podajami celo četrti podajalec lige se te čase spogleduje z novim mejnikom: 1000 točk, do tega mu jih manjka le še 13. "Upam, da mi letos uspe priti do 1000. točke, in to čim prej," se je znova nasmehnil.
"Seveda je fino, ko prideš do nekega mejnika, a verjamem, da bo občutek veliko boljši, ko bom nekega dne nehal igrati, ko bom res že prestar za ta hokej in se bom oziral nazaj ter gledal številke in statistike. Verjetno me bo takrat zadelo veliko bolj kot v danem trenutku," je dejal Kopitar, ki za svoj odličen točkovni izkupiček "krivi" power play Kingsov. "Prejšnja leta naša igra z igralcem več ni bila niti blizu ravni, na kateri je zdaj. Veliko mojih točk je letos doseženih v power playu, to pa naredi razliko med dobro in še malo boljšo sezono," je še povedal naš sogovornik.

kopitar 21 re
Reuters

Kralji so po 31 (od 56) tekmah na petem mestu zahodne divizije, prva štiri mesta vodijo v končnico in Anžeta zelo veseli, da so ta čas v sezoni še vedno v igri za najboljši del tekmovalnega leta. "Občutek, da smo še v igri za končnico, je dober. Prejšnja leta smo ob takem času že vedeli, da končnice ne bo. Letos šteje vsaka tekma in veliko lažje je zjutraj vstati in se pripraviti na tekmo. Počutje in morala sta v redu, smo na dobrem mestu, da naredimo še korak naprej in pridemo v končnico," je še dejal kapetan Los Angelesa.

Članki iz rubrike