stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Franc Nani Matjašič
Franc Nani Matjašič
0 24.03.2021 11:02:14

Napeto do zadnjega kroga

Gaj Rosič, FG Posočje Bovec
arhiv FZS
Nova sezona tekmovalnega footgolfa je pred vrati. Da bi lahko govorili o favoritih, je najbolje, da spoznamo, kdo je v pretekli sezoni osvojil slovenske lovorike. Kljub pandemiji je Footgolf zveza Slovenije skupaj s klubi izpeljala vsa tekmovanja, seveda pod danimi pogoji in strogim upoštevanjem vseh priporočil NIJZ.

Pravzaprav smo bili priča izjemno zanimivemu, razburljivemu, na trenutke dramatičnemu in negotovemu boju do zadnjega udarca. Vsi čari, ki ti jih lahko ponudi ta novi in hitro rastoči šport, so se prelivali skozi celotno prvenstvo in ustvarili nepozabno vzdušje. Prav takšno, ki tej športni panogi daje poseben ton in ti hitro zleze pod kožo. Tudi kakovost se je dvignila na veliko višjo raven. Zato tudi s takšno nestrpnostjo footgolferji pričakujejo novo sezono. Spoznajmo državne prvake in tiste, ki so krojili vrh slovenskega footgolfa v sezoni 2020.

ČLANI

Tretji zaporedni naslov za Gaja Rosiča

V članski konkurenci je naslov najboljšega v državnem prvenstvu osvojil Gaj Rosič, član footgolf kluba Posočje Bovec. Nekdanji odličen futsal igralec, ki je v svoji bogati karieri igral za Puntar, Oplast, portugalsko Academico, italijanski Monfalcone in slovensko izbrano vrsto, je bil zelo vesel svojega tretjega zaporednega naslova državnega prvaka.

"Bilo je zelo napeto prvenstvo, do zadnjega kroga. Nastopila je večina najboljših igralcev. Vsi so se zelo angažirali, kar je v preteklih sezonah manjkalo. Huda konkurenca je bila še večja motivacija. Še bolj sem bil vesel zaradi tega, ker sem preizkusil neke zadeve za moč mišic, in to se je tudi obrestovalo. Še posebej na tekmah, kjer je bila zdržljivost še kako pomembna. Seveda sem zelo vesel in zadovoljen,« je povedal 33-letni umetnik z okroglim usnjem. Drugo mesto je osvojil Ian Emeršič, tretje pa Dalen Simonič Dabič, oba Footgolf klub Ptuj. Bitka za pokalno lovoriko je prinesla popolno slavje za ptujske igralce, naslova se je veselil Uroš Krajnc. Tudi tokrat se je moral s srebrom zadovoljiti Ian Emeršič, bron pa je pristal v rokah Dejana Novaka. »Sezona ni bila ravno po mojih željah. Pričakoval sem boljše rezultate, toda na pokalnem tekmovanju se je športna sreča obrnila na mojo stran in zato sem zelo vesel pokalnega naslova," je dejal Uroš, nekdanji nogometaš ptujske Drave

ČLANICE

Nika Gerbec si želi večje konkurence

Med ženskami je blestela Nika Gerbec, ki je osvojila tako naslov državne kot pokalne prvakinje. Članica Footgolf kluba Posočje Bovec je bila celotno sezono dominantna in oba naslova sta zasluženo pristala v njenih rokah. "Zelo uživam v tej igri," so bile prve besede naše šampionke. "Lovorike niti niso moj primarni cilj. Želim si tudi večje konkurence, saj v Sloveniji ni veliko deklet, ki bi igrale footgolf. Meni je ta šport zelo pri srcu. Imamo prijetna druženja, smo dobri prijatelji, lahko bi rekla, da smo nekakšna footgolf družina," je dejala Nika.

Tudi srebro v obeh tekmovanjih osvojila ista tekmovalka. To je bila Sabina Huber, članica FG Ptuj. Tretje mesto v državnem prvenstvu je pripadlo Sandi Lah Kravanja, članici FG Posočje Bovec. Bron v pokalnem tekmovanju pa je šel v roke Sare Wajs iz FG Pomurje iz Radencev.

SENIORJI

Robert Korošec osvojil obe lovoriki

Oba naslova med seniorji je osvojil Robert Korošec, član Footgolf Sport cluba M iz Zgornje Polskave, ki ima svoje domicilno igrišče v Olimju. Toda za obe lovoriki je moral odigrati še dodatne luknje, saj je bil boj med seniorji neizprosen in so o zmagovalcu odločali milimetri.

»Takšnega razpleta seveda nisem pričakoval, saj sem letos tekmoval prvič. Žoga mi seveda ni tuja, saj ti nek občutek po toliko letih nogometa ostane. Za obe lovoriki sem se moral krepko potruditi, pa tudi nekaj športne sreče je bilo na moji strani. Footgolf ima svoje čare. Celotna sezona je bila odlična in moram biti več kot zadovoljen,« je povedal nekdanji nogometaš Maribora. Drugo mesto v državnem prvenstvu je osvojil Sandi Mertelj, tretje pa Matjaž Damiš, oba člana FG kluba Ptuj. Srebro je v pokalnem tekmovanju pripadlo Naniju Francu Matjašiču iz Sport cluba M, tretji pa je bil Ptujčan Darin Repič.

EKIPNO TEKMOVANJE "MATCH PLAY"

Odločali so milimetri

Izjemno dramatično je bilo tudi ekipno slovensko državno prvenstvo, saj smo v celodnevni maratonski bitki dobitnike odličij dobili šele na zadnji luknji oziroma na zadnjem udarcu. Senzacionalno je naslov najboljše ekipe osvojila ekipa Pomurja iz Radencev, ki je v neposredni bitki na naslov premagala Ptujčane, ki so se tokrat morali zadovoljiti s srebrom. V boju za tretje mesto je Sport club M prav tako šele v zadnjem udarcu premagal ekipo Bovca in si prislužil bronaste kolajne.

Članki iz rubrike