Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 22.03.2021 17:12:27

Marc Marquez bo izpustil uvodni dirki sezone

Reuters
Španski dirkaški zvezdnik motociklističnega razreda motoGP se je po posvetu z zdravniki odločil, da ne bo nastopil na prvih dveh dirkah sezone v Katarju. To je v izjavi za javnost sporočilo njegovo moštvo Repsol Honda.

Osemkratni svetovni prvak se je za ta korak odločil po posvetu z zdravniškim osebjem bolnišnice Ruber International. Svetovali so mu, naj se ne poda na prvo postajo sezone. V Katarju bosta na stezi Losail dirki 28. marca in 4. aprila.

Zdravniki so 15 tednov po operaciji nadlahtnice zaradi infekcije sicer podali pozitivno klinično sliko in dirkaču dovolili večje obremenitve na poti do popolnega povratka, odsvetovali pa dodaten pritisk, ki bi ga za nadlahtnico imelo sodelovanje v dirkaškem koncu tedna.


"Po zadnjih analizah zdravstvenega osebja, so mi odsvetovali nastop v Katarju z željo, da nadaljujem po začrtani poti okrevanja v zadnjih tednih," je dejal dirkač iz Cervere. Nazadnje je dirkal lani julija, ko je v Jerezu grdo padel in zaradi številnih težav nato izpustil celotno sezono.

"Seveda bi si želel nastopiti na prvih dirkah, ampak moram nadaljevati okrevanje, da se v kar najboljši formi vrnem na dirkališča," je še pristavil šestkratni svetovni prvak v kraljevskem razredu motociklizma.

Osemindvajsetletnega Marqueza nov zdravniški pregled čaka 12. aprila, pred VN Portugalske v Portimau 18. aprila, je še sporočilo tovarniško moštvo Honde.

Značke: motociklizem, dirka

Članki iz rubrike