Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 20.01.2021 09:58:28

Napadalec Jan Drozg že v ZDA: Če je že kratka, naj bo vsaj sladka

Grega Wernig
V ponedeljek je poletel proti ZDA. Najprej se je ustavil v New Yorku, tam pa se je presedel na letalo, ki ga je popeljalo na končni cilj, v Wilkes-Barre, kjer se bo vendarle tudi za Jana Drozga začela že dolgo pričakovana "prava" sezona.

Prejšnji teden je zbrane medije še zadnjič pred odhodom pozdravil v sončnem Mariboru. V skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa in na zahtevo vodstva Pittsburgh Penguinsov se je vsak poročevalec z njim pogovarjal sam, a kljub še enemu mrzlemu dnevu si je Jan pred svojo domačo hokejsko dvorano za vse navzoče brez težav vzel približno uro časa in pojasnil vse, kar nas je zanimalo.

PRI OLIMPIJI SEM ŽELEL OSTATI ŠE NEKAJ ČASA

Sezono lige AHL je začel v karanteni, ki ga je čakala ob prihodu v ZDA. A še preden se je v Sloveniji usedel na letalo, je moral opraviti test na prisotnost koronavirusa in to nato storiti tudi takoj ob prihodu na novo celino. "Šele ko bom vse to opravil in dokazal, da sem negativen, bom dobil nadaljnja navodila," nam je razložil protokol ob prihodu čez lužo.

jan drozg 20 jk
Jurij Kodrun

Odkar je pred skoraj štirimi tedni, 19. decembra, odigral zadnjo tekmo za SŽ Olimpijo, je formo vzdrževal na treningih hokejistov Maribora. "Stvari so potekale tako, kot je treba. Je pa res, da sem želel pri SŽ Olimpiji ostati še nekaj časa, da bi igral vse do odhoda v ZDA, a pogodba je bila sestavljena tako, da sem moral Olimpijo zapustiti. Prišel je čas, da se osredotočim na Ameriko," je dejal Drozg.


FINCI OSTAJAJO NA FINSKEM

Trening kamp njegove AHL-ekipe Wilkes-Barre/Scranton se bo začel šele 26. januarja, kar je dober teden za tem, ko bo spet stopil na ameriška tla. "Igralci lahko sicer od 18. januarja trenirajo skupaj," je pojasnil, vendar pa zaradi karantene takrat še ne bo mogel stopiti na led. Priprave bodo kratke, saj bodo moštva trenirala zgolj 11 dni, 5. februarja pa ga čaka prva tekma. "Zagotovo bodo priprave prekratke, saj večina igralcev ni bila na ledu. A druge izbire ni. To je vse, kar imamo, in iz tega bomo poskušali potegniti najboljše," je nadaljeval na naboru leta 2017 izbrani napadalec, ki bo na priprave vseeno prišel z določeno prednostjo. V nasprotju s Severnoameričani je Mariborčan v tej sezoni namreč odigral vsaj 16 tekem. "Imamo kar nekaj novih igralcev, ki jih ne poznam. Večina Fincev iz Pittsburghove organizacije se je odločilo, da bodo celotno sezono ostali v finskih ligah, za druge pa ne vem natančno, kako so se pripravljali," je povedal 21-letni napadalec.

jan drozg 20 GW
Grega Wernig

UPAM, DA LIGA ECHL NI V IGRI

Pred odhodom je večino stvari izvedel prek agenta, a pravi, da je veliko v stiku s trenerjem, ki je pri Pittsburghu odgovoren za mlade igralce. "On skrbi za naš napredek, samo z njim sem bil v stiku, on preverja, kaj delamo in kako se pripravljamo na sezono. Vse drugo gre prek agenta, torej pogovori s trenerjem, kakšne načrte ima klub z mano," je pojasnil Jan. In kakšne načrte imajo z njim? "Zdaj se moram zglasiti na kampu, sezono bom začel v ligi AHL, kaj bo sledilo … Upam, da igranje v ligi ECHL ni v igri," se je nasmehnil.


MOGOČE NA STARA LETA

Pred odhodom se je počutil dobro, a njegova pripravljenost bo do izraza prišla šele, ko bo s soigralci stopil na led. "Bomo videl, kaj bom pokazal, ko se bom vrnil na njihovo raven igre. Šele ko bom na ledu, bo jasno več," je previdno napovedal naš sogovornik, ki verjame, da mu slog igre, ki ga je igral v zeleno-belem dresu, ki se močno razlikuje od tistega, ki ga je vajen iz ZDA, ni preveč prišel pod kožo, na kar je opozoril, ko se je pridružil zmajem.

Še pred odhodom pa je poudaril, da je zadovoljen s tem, kar so mu v Ljubljani ponudili v tednih, ko je drsal v Tivoliju. Bo to mogoče še kdaj ponovil? "Bomo videli, verjetno bom. Hokej bom igral še zelo dolgo in mogoče bom na stara leta spet zaigral za Olimpijo," se je zasmejal.

jan drozg 20 GW
Grega Wernig

MAJA SPET V TIVOLIJU?

V ligi AHL bodo sicer v tej okrnjeni sezoni igrale tri ekipe manj, saj so se zaradi pandemije odpovedale sodelovanju, moštva pa bodo odigrala zgolj 30 tekem. Končnice ne bo. Kakšni pa so cilji moštva? "Težko je govoriti o njih, ker je letos sezona povsem drugačna. Odigrali bomo samo 30 tekem, končnice ne bo in težko bo osvojiti lovoriko. Poskušali bomo zmagati na vsaki tekmi, želim si doseči čim več golov. Sploh ne vem, kaj naj izpostavim kot cilj, ker je vse to tako čudno," je z rameni skomignil Drozg, ki bo odigral najkrajšo sezono v karieri, če ne drugega, pa mu želimo, da bi bila ta čim bolj sladka.

jan drozg jk
Jurij Kodrun

Drozga bomo v Sloveniji pozdravili veliko prej, kot smo si predstavljali, in mogoče na slovenskih ledenih ploskvah v letošnji sezoni še ni rekel zadnje. Res je, da v Tivoliju svetovnega prvenstva divizije 1A maja ne bo, a če bo generalnemu sekretarju HZS Dejanu Kontrecu vseeno uspelo v istem terminu organizirati in izpeljati prijateljski turnir vseh udeležencev SP, bi tudi Drozg v dresu Slovenije verjetno lahko zaigral na njem.

Članki iz rubrike