Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

(jz)
(jz)
0 19.01.2021 12:07:30

Albert Šoba namesto Vladimirja Keva

Roman Dobnikar
alesfevzer.com
Na prvi redni seji novoizvoljenega upravnega odbora Atletske zveze Slovenije, katerega člani so vsi, ki so bili izvoljeni na e-volilni skupščini, ki je potekala 26. novembra lani, so potrdili sestavo novih organov za naslednje štiriletno obdobje.

S 16. januarjem je Roman Dobnikar tudi uradno prevzel nov štiriletni mandat vodenja ene večjih in uglednejših športnih zvez v Sloveniji. Sestal se je novi upravni odbor atletske zveze, ki je v primerjavi s preteklim obdobjem precej spremenjen. V 17-članskem upravnem odboru je 11 članov, ki so bili izvoljeni na e-skupščini. Dobnikar je v UO imenoval tudi predsednika Združenja atletskih trenerjev, predstavnika atletov in predsednika Združenja za gorske teke. UO je na predlog predsednika potrdil tudi dva podpredsednika, Primoža Feguša in Ladislava Mesariča.

Za novega predsednika strokovnega sveta AZS je bil potrjen vrhunski trener in predsednik AD Mass Ljubljana Albert Šoba - Berč, ki je treniral tudi našega najhitrejšega atleta vseh časov Matica Osovnikarja. Njegov namestnik bo nekdanji vrhunski atlet Gregor Cankar. Poleg njiju so v strokovnem svetu še štirje nacionalni trenerji, nekdanji vrhunski atlet Igor Primc, predstavnik trenerjev Uroš Verhovnik, predstavnik atletov Matija Kranjc in predsednik AK Ptuj Aldo Ino Ilešič.

Tehnično-tekmovalno komisijo bo še naprej vodil dr. Andrej Udovč, člana komisije Jela Ambrožiča pa je zamenjal predsednik AK Krka Novo mesto Andrej Jeriček, ki bo tudi svetovalec predsednika zveze pri infrastrukturnih projektih.

Nejc Jeraša je na predlog predsednika postal direktor Atletske zveze Slovenije z mandatom do 15. januarja 2025.

Aljaž Požes bo nadaljeval vodenje Komisije za boj proti dopingu, gospod Janez Aljančič, častni član Evropske atletske zveze, pa bo svetovalec predsednika zveze pri povezavah z mednarodnimi inštitucijami.

Upravni odbor se je seznanil tudi s finančno realizacijo v preteklem letu, ki je bilo po besedah predsednika izjemno uspešno – 80.000 evrov bo AZS prenesla v društveni sklad. "Še pomembnejše je dejstvo, da novi upravni odbor predstavlja novo energijo, s člani, ki jih zanima prihodnost, in ne preteklost. Soglasno smo potrdili poslovno-finančni načrt za leto 2021, ki načrtuje 18 odstotkov višji proračun in bo znašal 1,25 milijona evrov," je povedal predsednik AZS.

Tehnično-tekmovalna komisija AZS je odločila, da bo DP za člane in članice v dvorani 13. in 14. februarja. Pred tem bosta 30. in 31. januarja ter 6. in 7. februarja potekali kvalifikacijski tekmi za DP. Tekmovanji bosta potekali s polnim tekmovalnim programom. Nastopili bodo vsi registrirani atleti s pravico nastopa na članskih tekmovanjih. Vsa ostala tekmovanja mlajših kategorij se do nadaljnjega ne bodo izvajala.

Mednarodna zveza za gorske teke (WMRA) je odločila, da bo letos prvič SP v gorskem in trail teku. Prvenstvo bo od 11. do 14. novembra gostil tajski Chiang Mai. V sklopu prvenstva bosta potekala traila na 40 in 80 kilometrov, klasična gorsko-tekaška preizkušnja za člane in mladince ter vertikal.

Filip še ne ve

Filip Jakob Demšar je na mitingu univerze Južna Karolina, kjer študira, osvojil drugo mesto v teku na 60 metrov z ovirami ter s časom 7,86 izpolnil normo za dvoransko EP v poljskem Torunu. Hiter je bil že v predteku, kjer je dosegel čas 7,90. Norma v teku na 60 metrov z ovirami znaša 7,88. Zmagal je Američan Trey Cunningham (7,64).

"Čeprav so za mano dobre priprave, pa na prvi tekmi sezone nisem pričakoval tako dobrega časa, najboljšega v moji karieri in norme za EP. Počutil sem se dobro in sproščeno, tudi med tekom. Imel sem dva ponovljena starta, po enega v kvalifikacijah in v finalu, a sem se uspel osredotočiti na nastop," je povedal Demšar, ki na svoji univerzi študira fiziko, jeseni pa je zaradi epidemije ostal v Sloveniji. "Treniral sem v Ljubljani, kjer sem opravil vse treninge. Zelo sem zadovoljen s pripravo na sezono. V ZDA sem odšel v začetku januarja. Študij poteka večinoma na daljavo, testiranja za novi koronavirus pa potekajo vsak teden, kar nam omogoča normalne treninge. Vadba je naporna, a dobra."

Filip načrtuje, da bo prišel iz ZDA na marčevsko dvoransko EP na Poljskem. "Če bo le mogoče, bom šel na EP, toda zadnji vikend februarja imam konferenčno študentsko tekmo, teden dni po EP pa že državno tekmo NCCA, ki bo močnejša kot EP. Če bom izpolnil normo, bom tekel v ZDA. Najbolj si želim, da bi lahko nastopil tako na zaključni tekmi v ZDA kot na EP, vendar pa se vse lahko zelo zaplete zaradi potovanj in omejitev v teh časih pandemije," je pojasnil Demšar.

Joni Tomičić Prezelj je nastopila na mitingu v Valencii. V teku na 60 metrov je s časom 7,75 sekunde osvojila tretje mesto. S časom 7,40 je slavila Olivia Fotopulu s Cipra. 

UPRAVNI ODBOR AZS

Roman Dobnikar (predsednik), Primož Feguš (podpredsednik), Ladislav Mesarič (podpredsednik), Albert Šoba (predsednik strokovnega sveta), Uroš Verhovnik (predstavnik trenerjev), Matija Kranjc (predstavnik atletov), Andrej Udovč (predsednik tehnično-tekmovalne komisije), Dušan Papež (predsednik združenja za gorske teke), Niko Muhič, Mojca Verhovnik, Aleksandra Fortin, Gregor Istenič, Stane Rozman, Matjaž Sovdat, Vojko Arzenšek, Anton Noner in Oliver Batagelj

STROKOVNI SVET AZS

Albert Šoba (predsednik), Gregor Cankar (koordinator reprezentanc), Matija Šestak (nacionalni trener za sprinte in ovire), Boštjan Fridrih (nacionalni trener za skoke in mnogoboj), Branko Škof (nacionalni trener za teke na srednje in dolge proge), Lovrenc Umek (nacionalni trener za mete), Uroš Verhovnik (predsednik Združenja atletskih trenerjev), Matija Kranjc (predstavnik atletov), Igor Primc (sodelovanje s klubi in institucijami), Aldo Ino Ilešič (novi projekti)

NADZORNI SVET AZS

Tomaž Jarc (predsednik), Barbara Nose, Pika Hermina Radmilović, Andraž Pahor, Vojko Arzenšek

Značke: azs, seja-uo, novi-organi

Članki iz rubrike