gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 19.01.2021 20:23:18

Polona Hercog optimistično in pozitivno zre v novo sezono: "Komaj čakam, da grem na svež zrak"

Profimedia
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog v Melbournu odšteva zadnje dneve karantene, v katero so morale vse udeleženke prvega letošnjega velikega turnirja, odprtega prvenstva Avstralije, ki se bo začelo 8. februarja. Mariborčanka, ki bo jutri dopolnila 30 let, pravi, da optimistično in pozitivno gleda na novo sezono.

Koronska kriza je življenja vsem postavila na glavo, tako tudi profesionalnim igralkam tenisa. Namesto da bi se sezona začela na Novi Zelandiji ali v Avstraliji ob prehodu v novo leto, se bo za večino šele v Melbournu oziroma se je prejšnji teden v Abu Dabiju.

Tam se je na poti v Avstralijo ustavila tudi Hercegova, ki pa je turnir serije WTA 500 zaključila že po prvem dvoboju z Belorusinjo Arino Sabalenka.


"Čeprav sem izgubila, sem zadovoljna s svojo predstavo, saj čutim napredek v igri. Preteklo leto, ko zaradi pandemije ni bilo toliko turnirjev, sem se veliko posvečala fizični pripravi. Izboljšala sem začetni udarec, veliko pozornosti sem posvetila gibanju na igrišču. Čeprav se na prvem turnirju to ni pokazalo na rezultatu, vidim, da sem napredovala, zato pozitivno in z optimizmom zrem v novo sezono," je za spletno oddajo Teniško aktivni! Teniške zveze Slovenije povedala Polona Hercog.

Trenutno 49. igralka na svetu, ki je bila najvišje v karieri septembra 2011 (35. mesto), je, kot sama pravi, fizično odlično pripravljena. "Leto 2020 mi je odprlo nova obzorja. Ne samo na teniškem področju, tudi na splošno v življenju sem spoznala, da so stvari, na katere ne moreš vplivati, lahko pa jih preprečiš. Skozi celotno kariero sem imela ogromno težav z zdravjem in poškodbami, tako da se sploh ne spomnim, kdaj sem nazadnje povezala dve sezoni brez premorov zaradi poškodb. Lani sem se posvetila zdravju in čutim, da sem zdaj fizično veliko močnejša," je dodala Hercogova.

Štirinajstdnevno obvezno karanteno preživlja v hotelski sobi s partnerjem in trenerjem Željkom Krajanom. "Treniranje v hotelski sobi je močno omejeno, zato komaj čakam, da dobim zeleno luč za izhod in se odpravim na svež zrak. Pred odprtim prvenstvom me čaka pripravljalni turnir v Melbournu. Verjamem, da lahko v zadnjih dveh tednih pred odprtim prvenstvom Avstralije še marsikaj izboljšam v svoji igri," je zaključila Hercogova.

Članki iz rubrike