Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
29.10.2015 09:52:24
Deli članek:

Namesto na led ob parket

V zadnjem času so naši "legionarji" v ligi KHL odigrali tri oziroma štiri tekme.

Medveščak je sinoči v Domu sportova gostil Bars iz Kazana ter izgubil s 3:4, na predhodnih dveh tekmah pa je vknjižil polovični izkupiček. V Zagrebu so medvedi z nogometnim izidom 0:1 izgubili proti Avangardu iz Omska, Gašper Krošelj je bil na vseh tekmah drugi vratar, po sili razmer pa je moral v zadnji tretjini za 22 sekund v igro, ko se je Danny Taylor poškodoval, vendar pa se je nato vseeno vrnil v igro. Nekaj dni kasneje so medvedi prišli do nove zmage, s 3:0 so doma premagali Baris iz Astane, Krošelj pa je srečanje spremljal s klopi.

Tudi Slovan je sinoči odigral tekmo v domači dvorani, Lada pa je bila boljša s 5:2. Pred tem je dobil dve od treh tekem. S 5:3 so Slovaki premagali Baris, nato je bil od njih s 3:0 boljši Avangard, nazadnje pa so v Minsku pri Dinamu Bratislavčani s 4:3 slavili po kazenskih strelih. Naša reprezentanta sta bila bolj v ospredju pri zadnji zmagi. Rok Tičar je v 31. minuti zadel za vodstvo s 3:2, Žiga Jeglič mu je pri tem podal, potem pa v loteriji dosegel še zmagoviti zadetek. Ob zmagi nad Barisom sta risa v statistiko vpisala podajo.

Še vedno pa za CSKA ne igra Jan Muršak, ki okreva po poškodbi mišice nad kolkom. Ruski prvaki sicer še naprej igrajo dobro, dobili so zadnje tri tekme, Mariborčan pa se, ker še ne sme trenirati na vso moč, lahko sprošča tudi na malo drugačne načine. Tako ga bodo na poseben način "izkoristili" prav danes. Jan bo namreč poseben gost na tekmi košarkarske evrolige med CSKA-jem in Bambergom, saj je košarkarsko moštvo organiziralo druženje z našim hitrim napadalcem, s katerim se boste lahko tudi fotografirali, povrhu pa bo Jan v nagradni igri izžrebal nekaj navijačev, ki bodo dobili vstopnice za tekmo hokejistov CSKA-ja.
CSKA sicer na lestvici zahodne konference po 26 tekmah z 54 točkami zaseda tretje mesto, prva pa je Lokomotiva, ki ima odigranih 27 tekem in 59 točk. Medveščak je po 27 srečanjih z 39 točkami osmi, Slovan pa s 36 11.