Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
27.10.2015 10:43:47
Deli članek:

Marko Popovič: Dolgoročno me ne skrbi

Grega Wernig

V senci tekem Telemacha Olimpije smo za rokav pocukali predsednika ljubljanskega kluba Marka Popoviča. Tudi tokrat glede vedno najbolj aktualne teme – denarja.

O tem in še čem drugem smo s Popovičem govorili pred slabim mesecem, tudi o tem, ali so igralci dobili prva izplačila. Takrat je dejal, da je bil začetek v sezono, kar zadeva zbiranje denarja, za njih najslabši, da se je zaradi prisilne poravnave vse zavleklo, in tudi priznal, da veliko denarja fantje še niso dobili.

Zdaj nas je zanimalo, ali se je v tem času kaj spremenilo. "Fantje so nekaj dobili, stvari napredujejo, še vedno pa je zamik. Vsega igralcem nismo poravnali. Čakamo sponzorje, vendar pa zamujamo," je pojasnil naš sogovornik.

Pravi, da sicer letos zelo vzorno ravnajo s sprotnimi stroški. "Ves denar, ki ga dobimo, gre takoj za poplačila stroškov," pravi Popovič, ki se zaveda, da vse poteka veliko prepočasi. "Gre za različne razloge. Postopki, ki jih morajo upoštevati podjetja oziroma naši sponzorji. Ne gre več tako, kot je šlo včasih, ko so se stvari uredile čez noč. Priznam pa, da tudi mi nismo najhitrejši."

NE KRŠIMO POGODBENIH OBVEZNOSTI
Ko smo ga vprašali, ali v slačilnici že prihaja do slabe volje, ali so potekali kakšni sestanki na relaciji vodstvo-igralci, je dejal, da ne. "Slaba volja … Tudi jaz sem slabe volje, ker gre vse prepočasi. Toda dolgoročno gledano, me ne skrbi. Tudi jaz pa nisem in ne morem biti dobre volje," je zatrdil Popovič, ki na stvar gleda še z ene strani. "Če so se lani igralci jezili, da se je denar porabil za vse, le za njih ne, letos vedo, da ni tako. Denarja nismo porabili, ker ga preprosto še nismo dobili, in potemtakem ga ne more zmanjkati. Kot rečeno, ko dobimo oziroma takoj, ko bo priliv, bo ta šel za igralce. Ti torej niso vznemirjeni, tudi zato ker imajo v pogodbah zapisano, da lahko pride do določene zamude, tako da pogodbenih obveznosti ne kršimo," je pojasnil predsednik hokejskega kluba iz Spodnje Šiške.

Ko smo ga vprašali, v kolikšnem času pričakuje prilive, s katerimi bi razveselil igralce, je dejal: "Ne gre za dolgo časa, govorimo o tednu, dveh, mogoče celo o le nekaj dneh. Ne bo tako, da bodo do konca leta brez denarja. Tako pa sploh ne bi zdržali."