Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
04.09.2015 13:53:18
Deli članek:

Liga CHL: Vienna in Salzburg v šestnajstini finala

Arsen Perić

V četrtek je v hokejski ligi prvakov tekmovalne drese obleklo 22 ekip. Med drugim tudi trije Slovenci.

Do prve zmage v tem tekmovanju je v Nemčiji v Berlinu prišla Vienna Klemna Pretnarja, ki je v pravi golejadi slavila s 6:5, že v prvih desetih minutah so padli štirje goli, Dunajčani pa so takrat vodil s 3:1. A Berlin je njihov zaostanek s štirimi zaporednimi zadetki izničil in celo povedel s 5:3, a končnica je pripadla gostom, ki so poskrbeli za preobrat in zmago. Naš branilec je v statistiko vpisal točko, za podajo v power playu, ko so gostje v 38. minuti zaostanek znižali na 4:5. S to zmago si je Vienna priigrala napredovanje v šestnajstino finala.

Za to pa več nimajo možnosti Pardubice Blaža Gregorca in Roberta Kristana. Te so sicer proti Färjestädu v Karlstadu prišle do točke, s 3:4 so Čehi izgubili po podaljšku, a zaostanek za tekmecema v skupini E je za njih pred zadnjo tekmo že prevelik. Lix je tokrat obranil 31 oziroma 90 odstotkov strelov, zaradi grobe igre pa je bil v podaljšku kaznovan z dvema minutama, Blaž se v statistiko ni vpisal.

V šestnajsti finala lige CHL se je pred svojo zadnjo tekmo, ki ga čaka danes, uvrstil tudi Luka Gračnar s Salzburgom. Bržčas ta podvig ne bo uspel Gapu Boštjana Goličiča, vsekakor pa bo zanimivo na današnji tekmi med praško Sparto Roberta Saboliča in švicarsko Geneve-Servette, ki ju ločita le dve točki.