vrtec, tommaso, avto Svet24.si

Na dvorišču vrtca avto do smrti zbil 4-letnika

Stephanie Russell Svet24.si

Zdravnica plačala, da pokončajo njenega bivšega...

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Zakonci v eksperimentu ne nosijo svojih oblačil

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

hu
hu
0 08.08.2015 12:44:32

Anže Kopitar po končanem kampu: Sprva so me vikali (fotogalerija)

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je ta teden v Zgornjesavski dolini gostil svoj prvi hokejski kamp za otroke. Udeležilo se ga je 48 otrok, starih od osem do 13 let. Kamp se zaključuje danes, Kopitar pa je po letošnji pozitivni izkušnji že napovedal, da ga namerava organizirati tudi prihodnje leto.

Kot je ob treningu z otroki v jeseniški dvorani Podmežakla povedal Kopitar, je za mlade hokejiste kamp koristen, ker so na ledu. Upa, da so se naučili kaj novega ali pa so izboljšali tisto, kar so že znali. Trenerska ekipa v kampu, ki ga je pripravila Kopitarjeva ekipa AK11, je štela šest ljudi, glavni trener je bil Aleš Burnik.

Se pa otroci, ki so trenirali na Jesenicah in bivali v Gozdu Martuljku, v kampu niso posvečali le hokeju. Najpomembnejša sta bila namreč sprostitev in druženje. Organizatorji so jim pripravili vrsto aktivnosti. Med drugim so se srečali s hokejskimi reprezentanti Žigo Pavlinom, Davidom Rodmanom in Andrejem Tavžljem, smučarski skakalec Peter Prevc pa jih je popeljal na planiško velikanko.

Posebno doživetje za otroke je bilo že samo druženje z njihovim gostiteljem in idolom, ki že več let uspešno nastopa v profesionalni ameriški ligi NHL. "Sprva so bili malo zadržani in so me vikali, ampak smo se hitro zmenili, da tako ne gre, da še nisem toliko star," je dejal Kopitar in dodal, da je hitro zavladalo sproščeno vzdušje.

anze kopitar kamp 8

Kamp je bil neke vrste sprostitev med napornimi pripravami na novo sezono tudi za Kopitarja. "Zelo prav mi pride kakšna takšna ura na ledu, ko sem samo v vlogi trenerja, da se moje noge znova navadijo na drsalke," je pojasnil Kopitar, ki bo prihodnji teden še treniral na suhem. Potem bo začel s treningi na ledu, v začetku septembra pa se vrača v Los Angeles.

Letošnje počitnice so bile za Kopitarja nekoliko daljše kot prejšnja leta. "Zelo dobro sem se spočil in mislim, da sem na zelo dobri poti glede pripravljenosti za naslednjo sezono. Sedaj je treba v tem zadnjem mesecu stvari le še izpiliti," je poudaril.

anze kopitar kamp 2

Projekt hokejskega kampa v Sloveniji namerava Kopitar nadaljevati tudi v prihodnje. Glede na veliko zanimanje otrok bi lahko prihodnja leta, ko se vodstvena in trenerska ekipa uigra, sprejeli še več udeležencev. Pripravili bodo bodisi dva termina ali pa v enem podvojili število otrok. Verjetno bodo kamp odprli tudi za otroke iz tujine.

Kot je povedal vodja kampa Luka Dolar, so se letošnjega kampa udeležili mladi hokejisti iz vse Slovenije. V prihodnje nameravajo v kamp povabiti tudi za tiste brez hokejskega predznanja, to izkušnjo pa želijo omogočiti tudi otrokom iz socialno šibkejše družin, saj sicer prijavnina za kamp na otroka znaša 380 evrov.

anze kopitar kamp 5

Galerija

Članki iz rubrike