profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

bk
bk
0 06.08.2015 16:09:15

Quick: Kopijevemu IQ-ju ni para

Reuters
Vratar in soigralec Anžeta Kopitarja pri Los Angeles Kingsih Jonathan Quick podal oceno igre našega najboljšega hokejista.

Ameriški čuvaj mreže, pred katerim je deveta sezona v najboljši hokejski ligi na svetu, je za portal The Players Tribune objavil dva posebna besedila, v katerih je med drugim 29-letni vratar razkril svoj pogled na zanj osebno najbolj nevarne strelce lige NHL.

Tako je nekaj vrstic namenil tudi Hrušičanu, o katerem je imel - pričakovano - povedati same pohvale. "Kopi je zame najboljši vsestranski centralni napadalec v ligi," je uvodoma zatrdil Quick.



"Prva stvar, ki jo opaziš pri Kopitarju, je njegova izredna lahkotnost in gladkost gibanja vseh pogledih igre. Nikoli še nisem videl igralca njegovega stasa, ki bi bil videti kot, da drsa brez kakršnegakoli napora. Če ga opazuješ, si misliš, da je to tako lahko in mislim, da je ravno zaradi tega veliko časa podcenjen. Ker je pač pri njemu vse videti, ko da je izredno lahko," je nadaljeval dobitnik srebrne olimpijske kolajne iz Vancouvra ter še bolj razčlenil svoje misli: "Ko ljudje govorijo o ligi NHL, se vedno omenja boj, moč in hitrost, a tisti, najbolj iskreni igralci lige NHL, vam bodo povedali drugače. V trenutkih, ko greš na vse, je najbolj pomembna pamet. Če hokejist 30 sekund drsa 120 kilometrov na uro, je lahko dobro videti 30 sekund, a to hkrati pomeni, da bo zaradi tega napora v naslednjih petih menjavah, zaradi lovljenja sape, povsem nekoristen za moštvo."

V igri, ki traja 60 minut moraš paziti, kako razporediš svojo moč in ravno ta instinkt je pri našemu velemojstru ploščka in palice izreden. "So trenutki, ko lahko varčuješ moč in taki, ko je ravno obratno. Če tega ne znaš, boš pred tretjo tretjino že povsem brez moči. Ravno v tem je Anže briljanten. Njegov hokejski IQ je nadpovprečen," je še dodal Jonathan Quick.

Članki iz rubrike