stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

bk
bk
0 07.08.2015 12:36:06

Od sedmerice le Muršak v statistiki

Ta teden je bil za naše hokejiste, ki si kruh služijo v tujini, zelo pester.

Na prijateljskih tekmah po vseh Evropi je igrala sedmerica.

Slovan iz Bratislave je dobil še srečanje v tem obdobju, v domači dvorani je s 3:2 po kazenskih strelih češkega ekstraligaša premagal Zlin. Tokrat je trener Miloš Riha našima napadalcema Roku Tičarju in Žigi Jegliču namenil počitek.

Po kazenskih strelih je v Švici s 5:4 CSKA Jana Muršaka premagal Davos, hitri Mariborčan pa je prispeval eno podajo.

Dve tekmi je v zadnjem tednu odigral kazahstanski klub Kokshetau vratarja Matije Pintariča. Ta je z 2:1 najprej ugnal Astano, drugi obračun pa je na turnirju petih moštev Victory Cup izgubil s 3:6, Matija je na tej tekmi prejel tri zadetke.

blaz gregorc

Na Češkem sta se pomerili ekipi, kjer skupno igrajo trije Slovenci. Češke Budejovice Roka Pajića so gostile Pardubice Roberta Kristana in Blaža Gregorca. Kristan tudi tokrat ni branil mreže Pardubic, ki so sicer izgubile z 1:2. Naš napadalec pri domačih in branilec pri gostih se v statistiko nista vpisala.

Prvo tekmo pripravljalnega obdobja so odigrali tudi hokejisti praške Sparte, ki so Liberec ugnali s 3:1. Robert Sabolič se pri Pražanih ni vpisal v statistiko.

robert sabolic

Novo srečanje je odigral tudi Aleš Kranjc, ki bo letos igral v dresu Chomutova, ki je v gosteh pri Usti nad Labem izgubil s 3:4.

Za češkim drugoligašem Jihlavo so tri tekme, na katerih so dvakrat zmagali (praško Slavio in francosko reprezentanco), nazadnje pa je z 2:5 izgubila s slovaškim Trenčinom. Branilec Miha Štebih ni na nobeni od teh tekem oblekel dresa Jihlave.

jurij repe

Tudi Klando, ki bo prav tako igral v drugi češki ligi je odigral tri tekme. Enkrat so premagali Usti nad Labem, proti Plznu pa so bili enkrat uspešni, v prvo pa ne. Naš mladi branilec Jurij Repe je igral le na zadnji tekmi, ko je Kladno Plzen premagal s 5:3.

Članki iz rubrike