Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
11.02.2015 18:29:57
Deli članek:

Kranjc že v pogonu

vszi

S severa Evrope prihaja dobra novica o zdravstvenem stanju izkušenega branilca.

Selektor članske izbrane vrste Matjaž Kopitar je večkrat izjavil, da mu morajo biti, če hoče SP elitne divizije Slovenija zaključiti uspešno, na voljo prav vsi naši najboljši hokejisti, ki morajo biti seveda zdravi.

Najbrž je Kopitarju te dni malo lažje pri srcu, saj se je v tekmovalni pogon že vrnil eden najbolj pomembnih članov risov Aleš Kranjc. Spomnimo se, da se je Jeseničan huje poškodoval na osmi tekmi, ki jo je odigral za Södertälje, kamor se je iz Krasnodarja (liga VHL) preselil na koncu oktobra.

Na začetku decembra so s Švedske prišle zelo neprijetne novice, da si je Aleš zlomil kost v rami, zaradi katere so sprva menili, da je zanj sezona že končana. Nekaj dni kasneje je postalo jasno, da bo Kranjc to sezono vseeno še igral, a najprej od marca naprej.

A sijajni branilec je vse postavil na laž, saj je znova tekmovalni dres oblekel ta torek, ko je Södertälje na tekmi 46. kroga igral v Uppsali pri Almtuni. Gostje so sicer izgubili z 2:4, Aleš pa je moral enkrat na klop za kaznovane.