Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
09.02.2015 10:30:06
Deli članek:

Jeseničani imajo novega trenerja

Grega Wernig

Nekdanji slovenski hokejist in pomočnik trenerja slovenske reprezentance Nik Zupančič je novi trener Jesenic.

Vodstvo jeseniških hokejistov je prejšnji teden zaradi slabih rezultatov odslovilo glavnega trenerja Romana Pristova, začasno pa je njegovo mesto zasedel dosedanji pomočnik Miha Žbontar. Že nekaj dni se je sicer govorilo, da bo novi trener železarjev Nik Zupančič, danes pa so novico potrdili na spletni strani.

46-letni Zupančič opravlja tudi delo pomočnika trenerja slovenske reprezentance Matjaža Kopitarja, je ena od legend slovenskega hokeja, nekdanji hokejist Olimpije, evropski prvak s Feldkirchom, ki ima za seboj tudi nastope v švedski in finski ligi, med drugim pa je v sezoni 2001/02 nosil tudi dres Jesenic.

Podmežakla mu tako ni tuja. Tu je odigral številne tekme, v pretekli sezoni pa je na kratko vodil tudi železarje. Z njimi se je srečal tudi v tej sezoni, ko je bil pomočnik prejšnjega trenerja Gorazda Reklja, pokazal veliko in bil ves čas na seznamu želja jeseniške uprave. Dogovor je zdaj dokončno sklenjen. Nik je od danes naprej glavni trener Jesenic, ekipo pa bo na prvem treningu vodil jutri.