Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
08.09.2014 19:56:57
Deli članek:

Sijajno! Jan Muršak vknjižil hat-trick (video)

Profimedia

Danes v ligi KHL igrali vsi štirje Slovenci.

Po nedelji, ko v ligi KHL zaradi spomina na pred tremi leti umrle hokejiste Lokomotive iz Jaroslavlja v letalski nesreči ni bilo tekem, je bil ponedeljek toliko bolj nagneten s tekmami.

Zaigrali so vsi štirje Slovenci in trije so se s svojimi ekipami veselili novih točk.

Rok Tičar in Žiga Jeglič sta s Slovanom iz Bratislave s 3:1 slavila v Jekaterinburgu. Rok je spet vknjižil podajo (v 53. minuti za vodstvo z 2:1), na ledu je preživel dobrih 11 minut in dobil enega od petih sodniških metov. Žiga je igral dobrih 14 minut, enkrat ustrelil na gol in dobil en sodniški met.

Najboljši večer je imel Jan Muršak, saj je ob zmagi moskovskega CSKA-ja s 4:3 nad Jugro kar trikrat zatresel mrežo in dosegel svoj prvi hat-trick v ligi KHL. V 9. minuti za zadel vodstvo z 1:0, v 19. v power playu za 2:0 ter še v 51., spet z igralcem več, za 4:1. Na ledu je sicer preživel slabih 17 minut, dobil enega od treh sodniških metov in šestkrat streljal.

"Ha, kar trije goli! Sploh ne vem, kdaj sem se nazadnje trikrat vpisal med strelce. To je verjetno moj prvi hat-trick v profesionalni karieri, upam, da ni zadnji," je po tekmi povedal naš napadalec in nadaljeval: "Zelo sem zadovoljen, že v pripravljalnem delu sezone sem se dobro odrezal. Težko bo nadaljevati v takem ritmu, a začetek je res super."

Nov poraz pa so v statistiko dodali Zagrebčani, Medveščak je v Kazanu izgubil z 2:4. Marcel Rodman je tokrat igral le slabih pet minut, saj so ga sodniki na sredini tekme zaradi visoke palice z disciplinsko kaznijo (20+5) poslali v slačilnico. Sicer je na tekmi enkrat ustrelil na gol ter dobil oba sodniška meta, za katera se je boril. 

Slovensko četverico novi boji čakajo v sredo. Medveščak bo igral v Magnitogorskem pri Metalurgu, Slovan odhaja v Kazan, CSKA pa do doma gostil Traktor iz Čeljabinska.



Profimedia