Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
04.09.2014 21:38:36
Deli članek:

Slovenski boj lige KHL "Slovakoma"

vszi

Rok Tičar, Žiga Jeglič in Marcel Rodman prebili led v ligi KHL.

S tekmo med Metalurgom iz Magnitogorska in Dinamom iz Moskve - domači so slavili s 6:1 - se je v sredo začela nova sezona lige KHL. Nocoj je na led stopilo še 20 moštev, med drugim tudi dva, kjer igrajo trije Slovenci.

Napadalci Rok Tičar, Žiga Jeglič in Marcel Rodman so danes postali še tretji, četrti in peti Slovenec, ki je kdajkoli zaigral v razširjenem ruskem tekmovanju. Prvi dvoboj si bodo risi zapomnili tudi po prebitem ledu lige KHL, prav tako pa tudi, ker so se na tem pomerili ravno med sabo.

Marcelov Medveščak je potoval v goste k bratislavskemu Slovanu, kjer igrata Žiga in Rok. Boljše so se na tekmi polni izključitev izkazali domačini, ki so slavili s 5:2.

V statistiko se je s podajo za vodstvo s 3:1 (29. minuta) vpisal Žiga, ki je na ledu preživel največ minut (16:35) od naše trojice, igral je celo v prvi power play peterki, dvakrat je streljal, enkrat pa odšel na kazensko klop.

Rok je igral devet minut, enkrat ustrelil na gol in dobil pet od devet sodniških metov.

Marcelova minutaža je bila najmanjša (sedem minut), dobil pa je enega od treh sodniških metov.

Jan Muršak pa bo prvič tekmovalni dres oblekel jutri. V edinem petkovem obračunu Mariborčana in njegove soigralce čaka mestni derbi, v katerem se bo CSKA ob 17.30 pomeril z Dinamom.