Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
20.08.2014 22:03:43
Deli članek:

Še tretja zmaga za Telemach Olimpijo

Arsen Perić

Na tretji prijateljski tekmi so zmaji s 6:3 premagali ameriške študente.

Naši državni prvaki so v sklopu priprav na ligo EBEL, ki se bo začela 12. septembra, odigrali tretjo pripravljalno tekmo. V Tivoli so prišli študentje iz Amerike, Utica College pa ni bila kos zmajem, ki so tokrat z učinkovito igro v zadnji tretjini slavili s 6:3 (1:1, 2:2, 3:0).

Po dveh zmagah nad britanskim Nottinghamom je sinoči pred okoli 300 navijači Telemach Olimpija prišla še do tretje zmage. To je bila za Olimpijo zadnja domača tekma, saj bodo prvič na tivolski led stopili šele 19. septembra, ko bodo v tretjem krogu lige EBEL gostili Znojmo.

Če smo po prvih dveh tekmah zapisali, da so nas zeleno-beli s svojo igro prijetno presenetili, lahko to delno trdimo tudi po tretji predstavi, ki pa vseeno ni tako prepričala kot uvodni dve. Napak je bilo več, drsalno zmaji prav tako niso tako izstopali, a vseeno pa so gledano splošno pokazali več kot gostje.

Tokrat so domači igrali brez kapetana Aleša Mušiča, ki se že dalj časa ukvarja z vnetim ušesom, priložnost v prvem napadu med Američanoma pa je dobil Aljaž Uduč, ki ga je trener Fabian Dahlem prvič sploh uvrstil v postavo. Gole so tokrat dosegli Anže Ropret za vodstvo 1:0 (15. minuta), Tadej Snoj za 2:1 (24.), Matt White v power playu za 3:1 (27.), Ivan Šijan za 4:3 (50.), Žiga Pešut za 5:3 (51.), končni izid s 6:3 pa je še z enim golom postavil White (59.). Gostje so dvakrat zadeli v zadnjih sekundah prve in druge tretjine, Olimpija pa se je v zadnji tretjini tudi uspešno pet minut branila z igralcem manj.

Že smo poročali, da se v petek Ljubljančani na Bledu na poletni ligi (te zdaj ne bo) ne bodo pomerili z Jeseničani, zato jih naslednja tekma čaka v soboto, ko bodo vseeno odpotovali v gorenjski turistični biser in se še enkrat (ob 19. uri) pomerili z Utica Collegom.

Danes zvečer pa bodo zmaji lahko še malo uživali v tekmi drugih športnikov, saj bodo skupaj obiskali tekmo naše košarkarske reprezentance, ki se bo v Stožicah pomerila z Iranom.

Današnja postava Olimpije

Vratarja: Sila, Trelc; prva peterka: Šijan, Cvetek, Bishop, Uduč, White; druga peterka: Logar, Berlisk, Koblar, Pešut, Koren; tretja peterka: Groznik, Planko, Pance, Hočevar, Ropret; četrta peterka: Čepon, Oberstar, Snoj, Kalan, Pesjak; Sotlar, Zdešar