Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
19.08.2014 19:23:15
Deli članek:

HDD Jesenice si ne želijo samo preživeti

Arsen Perić

V Podmežakli potekal prvi občni zbor jeseniškega kluba, kjer so izvolili može, ki bodo klub vodili, hkrati pa so predstavili cilje za prihodnost.

Dvorana Podmežakla je gostila prvi občni zbor najnovejšega jeseniškega kluba HDD Jesenice, ki velja za naslednjika ekipe Team Jesenice

Spomnimo, da je članska ekipa Team Jesenice lani delovala z veliko finančno podporo HZS, ki je s tem poskrbela, da se je na Jesenicah članski hokej sploh igral.

Na občnem zboru je 21 članov izvolilo tudi upravo kluba. Presenečenj ni bilo. Predsednik HDD Jesenic je postal Anže Pogačar, tudi ustanovitelj kluba, podpredseniško mesto je zasedel pater Bogdan Knavs, sektretar kluba je postal Boris Grilc.

Upravni odbor bodo sestavljali Anže Pogačar, Boris Grilc, Stanko Sedlar, Bogdan Knavs, Aleš Špendal, Gregor Škufca in Jure Bernetič, nadzornega pa Martina Razinger, Simon Lumpert, Vera Pintar, Darinka Tarman in Zoran Kramar.

Disciplinska komisija pa bo delovala v sestavi Branko Jeršin, Boris Grilc in Stanko Sedlar.

Igralcev na OZ ni bilo, saj so bili med tem ravno na ledeni ploskvi, je pa novoizvoljeni predsednik povedal, da so z njimi opravili veliko pogovorov in da ta trenutek ekipa šteje 18 hokejistov, ki jih bosta s skupnimi močmi vodila Gorazd Rekelj in Nik Zupančič, ki bo prvemu, ko se bo začela sezona, pomagal predvsem pri vodenju tekem.

"Lanski cilj je bil, da članski hokej na Jesenicah preživi, letos morajo biti cilji drugačni. V ligi INL si želimo uvrstitev v polfinale, čeprav imamo precej manjši proračun kot avstrijska moštva, v finalu DP pa si želimo biti konkurenčni Olimpiji. Največja nagrada pa bi bila za vse nas polne tribune in vnovično zaupanje ljudi v fante in v nas," je na hitro načrte orisal Anže Pogačar, ki je večkrat poudaril transparentno delovanje kluba, trdo delo, zdrave temelje, sodelovanje z Jesenice mladimi, zaupanje in nadgrajevanje korak za korakom.

Proračun moštva znaša okoli 200 tisoč evrov, klub pa je trenutno še vedno v pogovorih tudi z podjetjem Acroni.

Kmalu bodo v prodajo šle tudi sezonske vstopnice za tekme HDD Jesenic. Dnevna bo stala 5 evrov, sezona 50, nova pa je družinska vstopnica, za dva odrasla in dva otroka do 14 let bo treba odšteti 90 evrov.