baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

Marine Le Pen Necenzurirano

Populistična desnica nima rešitev, ker jih ni ...

golob navijaci Reporter.si

Takšen je Golob brez ljubimkanja in razkazovanja ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

blaž in Lara Njena.si

Izbranki Blaža Švaba pripravili zabavo ob ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

hu
hu
0 02.07.2024 17:37:12

Kopitar razkril, ali bo Sloveniji pomagal do tretje uvrstitve na olimpijske igre

Profimedia
Hokejsko reprezentanco med 29. avgustom in 1. septembrom čakajo kvalifikacije za olimpijske igre, ki jih bo leta 2026 gostil Milano.

V latvijski prestolnici Rigi se bodo Slovenci za svoj tretji nastop na OI borili s Francijo, Latvijo in Ukrajino. Glavno vprašanje, ki si ga zastavljajo slovenski ljubitelji hokeja, je seveda vprašanje (ne)nastopa prvega zvezdnika Anžeta Kopitarja. Ali bo selektor Edo Terglav lahko računal tudi na dolgoletnega člana Los Angeles Kingsov v ligi NHL?

Kopitar je slovensko javnost (tudi na to temo) nagovoril na današnji novinarski konferenci na Bledu, kjer ima skupaj s Tomažom Razingarjem hokejsko akademijo. V sejni sobi blejske Ledene dvorane je 36-letni Hrušičan, ki je nazadnje nosil slovenski dres na za Slovence neuspešnem svetovnem prvenstvu Divizije 1 leta 2019 v Kazahstanu, slovensko javnost razočaral, saj je za letošnje poletje prekrižal reprezentanco. V popolnosti se namreč želi posvetiti pripravi na klubsko sezono, s Kingsi je namreč pred enim letom podpisal novo pogodbo - veteransko do leta 2026 za približno 14 milijonov ameriških dolarjev.


"Navijači ne bodo veseli. Odločil sem se, da avgusta v kvalifikacijah ne bom igral, to poletje in naslednje se hočem povsem osredotočiti na Los Angeles. Avgusta me v reprezentanci ne bo. Selektorju sem že povedal, dobro sva se pogovorila, rekel mi je, da naj ga pokličem, če si bom premislil, za kar pa je zelo malo verjetnosti. V življenju pride to takih trenutkov, enkrat se moraš odločiti tudi za to, in to je stvar, ki se ji bom moral odpovedati," je svojo odločitev pojasnil Kopitar in ob svoji odločitvi poudaril, da s tem ne zapira vrat reprezentanci ob morebitnih naslednjih akcijah.

"Enostavno bi bilo preveč zame. Sem že malo starejši, preveč potovanj bi bilo, z Edom (Terglavom, selektorjem reprezentance, op. p.) sva govorila, bil je zelo razumevajoč. A daleč od tega, da bi bila odločitev lahka. Vedno sem rad igral za Slovenijo, ampak zdaj prideš do točke v karieri, ko je LA trenutno najbolj pomemben in bom vse svoje moči in sile usmeril v to," je dodal.

Kopi je še povedal, da povsem končal reprezentančne kariere ni. O morebitnem olimpijskem nastopu v Cortini 2026, če bi se Slovenija tja uvrstila, pa je dejal: "Če ne igraš v kvalifikacijah, je težko nekomu potem odvzeti mesto, toliko načelen pa sem, da se tega ne bi šel. So pa to še vedno olimpjske igre ... Z reprezentanco še ni konec, nisem pa še stoodstoten, kar se tega tiče."

Risi se bodo sicer zbrali 19. avgusta na Bledu, 22. in 24. avgusta bodo odigrali dve prijateljski tekmi z Avstrijo, nato pa bodo krenili v Rigo. Slovenija se bo najprej pomerila z domačo Latvijo (29. 8.), nato pa sledita še tekmi proti Franciji (30. 8.) in Ukrajini (1. 9.).

Članki iz rubrike