baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

natasa pirc musar volodimir zelenski fb Reporter.si

Mini udar Nataše Pirc Musar in ukrajinski posli: ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

894776_046-seve Njena.si

Vrtoglavi zaslužki hrvaških pop kraljic

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

(jz)
(jz)
0 01.07.2024 14:43:28

OI brez Mišmaš Zrimškove, a se bo vrnila

Maruša Mišmaš Zrimšek
PROFIMEDIA
Najboljša slovenska tekačica na srednje proge, specialistka za tek na 3000 metrov z zaprekami, zdaj Kamničanka Maruša Mišmaš Zrimšek, je morala odpovedati že svoje druge olimpijske igre.

Maruša je bila ena od slovenskih adutinj za visoka mesta že na letošnjem evropskem prvenstvu, kjer bi, če bi bilo vse kot običajno, zagotovo osvojila kolajno. Spomnimo pa se leta 2016, ko se je poškodovala pred evropskim prvenstvom v Amsterdamu in upala, da bo lahko nastopila na igrah v Riu, pa se ni izšlo. Izpustiti je morala oboje. Sreča ji je bila bolj naklonjena za prejšnje igre v Tokiu, ki bi morale biti na sporedu leta 2020, a so bile leto kasneje. Maruša je bila izjemna in v najmočnejši konkurenci v finalu osvojila šesto mesto. Že takrat je govorila, da so zanjo kot naročene igre v Parizu, toda nastop na igrah, ki se bodo začele čez manj kot mesec dni, ji je tudi tokrat preprečila poškodba. Maruša pa bo vztrajala, saj je spet dobila motivacijo za treninge in tekme. Po pravem počitku, ki edini res pomaga, se bo spet lotila nove zgodbe na zdravih temeljih.

"Po sanjski sezoni 2023 je sezona 2024 zame kot nočna mora. Že pol leta se borim s poškodbo zadnje stegenske mišice/tetive. Čeprav je bilo vmes skoraj povsem v redu, je v zadnjem mesecu šlo na slabše, ne glede na to, kaj sem naredila. Upala sem, da se bo izšlo za olimpijske igre in poskušala na silo teči kljub bolečini, ampak sem spoznala, da tako žal ne bo šlo. Olimpijska sezona je zame končana, še preden se je sploh začela. Ampak življenje gre naprej. Vzela si bom daljši premor, uživala v aktivnostih, ki se jim kot vrhunska športnica navadno odpovem, ter se osredotočila na rehabilitacijo poškodbe. Obljubim, da se bom še vrnila na atletske steze. Hvala vsem za podporo," je zapisala 29-letna Maruša, ki zdaj razmišlja že o olimpijskih igrah v Los Angelesu 2028.

Članki iz rubrike