pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 03.04.2024 21:10:49

Slovenske hokejistke po kazenskih strelih boljše od domačink

Slovenska ženska hokejska reprezentanca je na tretji tekmi svetovnega prvenstva divizije I (skupine B) v Rigi po izvajanju kazenskih strelov premagala domačinke Latvijke s 4:3 (0:1, 3:2, 0:0; 1:0) in storila velik korak k obstanku v tem rangu. Naslednja tekma Slovenke čaka v petek, ko se bodo pomerile z Britankami.

Slovenske so po uvodni zmagi proti Poljski s 4:1 in porazu proti Slovakinjam z 0:4 danes po kazenskih strelih za pomembni točki ugnale domačo izbrano vrsto in se povzpele na drugo mesto.

Varovanke selektorja Boštjana Kosa so tako napravile velik korak v boju za obstanek, saj so za premočno Slovaško vse ostale reprezentance po kakovosti poravnane, zato odloča vsaka točka. Slovaška je bila danes s 7:1 boljša od Velike Britanije, Italija pa je z 2:1 premagala Poljsko.

Slovenke so bile večji del prve tretjine v podrejenem položaju, a so bile nato v drugi bolj učinkovite pred latvijsko vratarko in dvakrat izenačile. Po golu Agnese Apsite v prvi tretjini, je v drugi minuti drugega dela igre najprej po gneči pred vrati izenačila Gaja Pezdir.

Latvijke so nato prek Anne Lagzdine (27. minuta) in Lige Miljone (31.) povedle s 3:1, a je Arwen Nylander ob koncu 32. minute najprej znižala, Nadja Vakaričič pa je osem sekund pred iztekom druge tretjine izenačila z igralko več na ledu.

V zadnji tretjini golov ni bilo, čeprav so imele Slovenke dvakrat igralko več na ledu. Podaljšek v igri tri na tri prav tako ni prinesel odločitve, zato so sledili kazenski streli. V njih je z dvema goloma zablestela Sara Confidenti in Sloveniji prinesla pomembni točki. V strelih proti vratom je bilo sicer 46:38 v korist Latvije.

Slovenijo po današnji zmagi proti domačinkam čakata še tekmi proti Britankam v petek in Italijankam v soboto. Glavni cilj slovenske vrste je obstanek v tem rangu tekmovanja, s čimer se mora izogniti zadnjemu mestu.

Slovenska reprezentanca je lani nastopila v enaki konkurenci SP divizije I (skupina B) ter v Južni Koreji zasedla četrto mesto, s čimer je dosegla enega največjih uspehov doslej in obstala v tem rangu tekmovanja.

Članki iz rubrike