IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

(zšis-spk)
(zšis-spk)
0 03.04.2024 11:00:33

Odbojkarice v lov na Pariz

Odločene, da jim uspe!
facebook.com
Ženska reprezentanca odbojke je pripotovala na Kitajsko, kjer bo od srede, 3. aprila, do srede, 10. aprila, potekal kvalifikacijski turnir za paralimpijske igre v Parizu. Na voljo je še ena vstopnica, Slovenija odkrito pravi, da želi priti do nje.

Naše odbojkarice so na igrah nastopile že trikrat, letos želijo četrtič. Slovenija je pripotovala na Kitajsko kot aktualna evropska podprvakinja in tudi kot reprezentanca, ki je najvišje uvrščena med kandidatkami za nastop v Parizu.

Mednarodna paraodbojkarska zveza je objavila, da bodo na turnirju na Kitajskem igrali Slovenija (6. na svetovni jakostni lestvici), Nemčija (8.), Ukrajina (9.), Japonska (11.), Iran (14.) in Tajska (26.). Na turnirju bo igrala tudi Kitajska, ki ji bodo tekme koristile kot dober trening, njeni rezultati pa ne bodo šteli. Na turnirju bo vsaka reprezentanca odigrala z vsako, za vozovnico na paralimpijske igre pa se bosta na koncu turnirja pomerili dve najboljše uvrščeni ekipi po rednem delu.

Sedmerica že v Parizu

Na paralimpijskemu turnirju v Parizu se bo za naslov merilo osem reprezentanc, sedem potnic je že znanih. Poleg Francije, ki je gostiteljica, so si nastop že priborile Brazilija, ZDA, Kitajska, Italija, Kanada in Ruanda.

"Super smo trenirali, dobro smo delali. Verjamemo, da bo to dovolj in pravi recept za zmago! Imamo mlado ekipo, večina sploh še ni izkusila tega paralimpijskega duha, za njih bo izkušnja še bolj posebna. Obetajo se super igre. Upam in verjamem, da bomo tudi me del njih!" kapetanki Leni Gabršček optimizma ne manjka.

Reprezentanca je pred odhodom na Kitajsko zadnje priprave opravila v Milanu, kjer je trenirala skupaj z Italijo, ki je lani doma postala evropska prvakinja, ugnala pa je prav Slovenijo. "Upamo na najboljši rezultat. Menim, da se bomo domov vrnili z vstopnico na paralimpijske igre v Parizu!" je dodal selektor Simon Božič.

Ekipo sestavljajo Jana Ferjan, Saša Kotnik, Mira Jakin, Suzana Ocepek, Klara Vrabič, Vesna Pogačar, Tija Vrhovnik, Barbara Kocmur, Valentyna Brik in kapetanka Lena Gabršček. 

Tekme Slovenije na kvalifikacijskem turnirju na Kitajskem

4. 4.
Slovenija – Nemčija (8.00 – po slovenskem času)

5. 4.
Ukrajina – Slovenija (3.00)

6. 4.
Slovenija – Japonska (5.00)

7. 4.
Irana – Slovenija (5.00)

8. 4.
Slovenija – Tajska (3.00)

9. 4.
Kitajska – Slovenija (8.00)

10. 4.
prva ekipa rednega dela – druga ekipa rednega dela (3.00)



Članki iz rubrike