požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 25.05.2023 17:58:34

Američani prvi polfinalisti na SP v hokeju

Profimedia
Hokejska reprezentanca ZDA je prvi polfinalist svetovnega prvenstva elitne skupine v Latviji in na Finskem. V prvem četrtfinalu so Američani v Tampereju premagali Češko s 3:0 (1:0, 1:0, 1:0).

* Dvorana Nokia Arena, gledalcev 7400, sodniki: Frandsen (Danska), Sewell (Velika Britanija, galvna); Wyonzek (Kanada), Yletyinen (Švedska).
* Strelci: 1:0 Coronato (Hutson, Mackey, 13.), 2:0 Perbix (Grimaldi, 29.), 3:0 Gauthier (Tynan, 50.).
* Kazenske minute: ZDA 4, Češka 2.

Američani so na tem SP pokazali, da bodo trd oreh za vse tekmece, kot edina ekipa so predtekmovanje končali neporaženi (šest zmag po rednem delu in ena po podaljšku), v tem slogu pa so nadaljevali tudi v prvi izločilni tekmi in brez večjih težav premagali Čehe.


Čehi so na ameriško ekipo v četrtfinalu naleteli po zadnjem krogu predtekmovanja; po porazu s Kanadčani in latvijski zmagi proti Švici so jih namreč latvijski soprireditelji SP prehiteli in potisnili na četrto mesto, s tem pa so Čehi dobili najboljšo ekipo iz skupine na Finskem.

Američani so danes hitro pokazali, da jih zanima le polfinale. Vratar Casey Desmith je bil zanesljiv, a resnici na ljubo niti ni imel veliko dela, saj so Čehi proti njemu sprožili le 15 strelov na celotnem dvoboju. Na drugi strani pa so ameriški tekmeci dobro izkoriščali svoje priložnosti, v vsaki tretjini dosegli po gol (v prvi Matt Corontto, v drugi Nick Perbix in v tretji Cutter Gauthier, za slednjega je bil to že sedmi zadetek na SP.

Čehom nista pomagala niti dva "power-playa" ob ameriških kaznih, prav tako pa so bili neučinkoviti ob koncu, ko so z ledu potegnili vratarja Karla Vejmelko.

Američani so tako nakazali, da so zreli za preskok iz "bronaste dobe" (na zadnjih SP so bili tretji v letih 2013, 2015, 2018, 2021), Čehi pa so po lanskem tretjem mestu na istem prizorišču tokrat ostali praznih rok.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike