kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

hu
hu
20 20.05.2023 06:17:11

Zelo slabe novice za slovenske hokejiste! Kaj to pomeni v boju za obstanek? Kakšne so možnosti?

Profimedia
Na svetovnem prvenstvu elitne skupine v hokeju na Finskem in Latviji so v večerni tekmi slovenske skupine B v Rigi hokejisti Kazahstana po kazenskih strelih s 4:3 premagali Slovaško. S tem pa so tudi otežili boj za obstanek Sloveniji, ki zdaj samo z zmago v ponedeljkovem medsebojnem obračunu ne more ostati med najboljšimi.

Pred današnjimi tekmami so imeli Kazahstanci dve točki, Slovenci so po petem porazu (popoldne so proti gostiteljem Latvijcem klonili z 2:3) ostali pri ničli. Teoretično bi zadnja tekma v skupini, ko se bosta v ponedeljek pomerila Kazahstan in Slovenija, odločala o obstanku.

A zdaj ta teorija ne drži več, saj imajo Kazahstanci po novi zmagi po dodatnem delu igre štiri točke. Do konca predtekmovanja imata obe ekipi poleg te medsebojne še po eno tekmo, Kazahstan z Latvijo, Slovenija s Slovaško. Za ohranitev upanja bodo Slovenci morali proti Slovakom dobiti vsaj točko.

Danes je Kazahstan presenetil Slovake in jim skorajda zaprl pot do četrtfinala. Ključna je bila druga četrtina, ko je Kazahstan v štirih minutah dosegel tri gole (Roman Starčenko, Valerij Orehov, Jevgenij Rimarev) in povedel s 3:1. Favorizirani Slovaki so odgovorili v zadnji, ko sta zadela Richard Panik in Pavol Regenda. V podaljšku golov ni bilo, pri kazenskih strelih pa je odločilnega zadel Nikita Mihajlis.


Na lestvici ima po nepopolnem petem krogu Švica na vrhu 12 točk, Kanada 11 in Češka deset, vse imajo tekmo manj. Slovaška je pri petih točkah na petem mestu, na dnu so Norveška in Kazahstan s po štirimi ter Slovenija brez točke.

V skupini v Tampereju so Nemci v germanskem obračunu dosegli drugo zmago. Na prve točke so čakali do četrtka, zdaj jih imajo po dveh zmagah šest in so spet v igri za četrtfinale. Danes so premagali Avstrijo s 4:2 in slovenske severne sosede pustili pri eni točki na zadnjem mestu v skupini.

Nico Sturm, Parker Tuomie in Wojciech Stachowiak so poskrbeli za nemško vodstvo s 3:1, Lukas Haudum je v 54. znižal, a ob igri brez vratarja so Nemci zadeli še četrtič in potrdili zmago.

Na prvi tekmi te skupine so gostitelji Finci brez težav odpravili Madžarsko. Na koncu je bil izid 7:1, s tretjo zmago so se svetovni prvaki po slabem začetku domačega SP že prebili na tretje mesto. Nemčija je četrta, Avstrija pa zadnja in se bo za obstanek najverjetneje borila v ponedeljek s predzadnjo Madžarsko.

Članki iz rubrike