pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 19.05.2023 22:06:43

Kegljačice merijo višje

Izkušena Eva Sajko je steber naše repke in bo tudi v vlogi mentorice mlajšim igralkam.
psno
V Varaždinu se je začelo 10. svetovno prvenstvo v kegljanju v ekipni konkurenci. Tokrat naša pričakovanja niso pretirano velika.

Želja je, da se obe ekipi uvrstita v četrtfinale. Moški imajo težko skupino. Jutri zvečer bodo igrali s Slovaki, v ponedeljek zvečer pa z Avstrijci. Enega od obeh morajo dobiti. V sredo pa igrajo še z Estonci, proti katerim so v vlogi velikih favoritov. Vsekakor pa boljše rezultate realno pričakujemo od deklet. Že danes zvečer se merijo s Poljakinjami. V naši skupini so še Čehinje, s katerimi igramo v torek, in Estonke, s katerimi se bomo srečali v nedeljo.



Mimogrede dodajmo, da tekmovanja v Varaždinu potekajo že dober teden in nekateri vsaj delno poznajo steze. Najprej so jih preizkusili dečki in deklice v starosti do 14 let, kjer se je med fanti izkazal Jan Kresnik, ki je zmagal med posamezniki in bil tretji v kombinaciji, med dekleti pa nas je zastopala Bianca Bučar, ki je prišla do tretjega mesta v kombinaciji, med posameznicami pa je končala na nehvaležnem četrtem mestu. Potem so svoje prvenstvo imeli mladinci do 18 let. Žal pa tokrat ni bilo tako uspešno za našo ekspedicijo na Hrvaško. Do srebra sta v tandem dvojicah prišla Vid Ponebšek in Matevž Vilhar. Samo eno srebro pa je doslej najslabši učinek na dosedanjih petnajstih svetovnih prvenstvih.



Toda pustimo ob strani mlade in se posvetimo tokrat članicam. Trener Marino Kragelj, je za tekmo s Poljsko prijavil osem igralk. Glavno breme bo nosila Eva Sajko, ki sicer igra v Avstriji. Med ostalimi pa ima še največ izkušenj pri članicah Evina soigralka pri Neukirchnu Maja Plavčak. Ostale pa so mnogo mlajše, ki sicer imajo iz mlajše konkurence kar nekaj izkušenj, toda iz članske pač ne. To so dve igralki Ljubelja, Irena Mejač in Marija Ahačič Premrl, in še malce mlajše, Tina Mržljak iz Proteusa, Nataša Radič iz Pivke, Tea Repnik iz Calcita in Sara Rovtar iz Taborske Jame. Zmaga proti Poljakinjam je seveda nuja, saj si bodo z njo že zagotovile napredovanje. V torek se bodo potem lahko miru pomerile s Čehinjam za prvo mesto v skupini. Kot so pokazale pripravljalne tekme, bo morala ponovno Eva Sajko dodati največ in bo potem lažje za mlajše, da bodo preživele uvodno tremo. Kakšnega vrhunskega rezultata ne smemo pričakovati, pomembne pa so v vsakem primeru točke.                                       



Članki iz rubrike