kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 19.05.2023 22:26:23

Lahko Anže Grmek poseže po stopničkah?

Stadion v Krškem je pripravljen za eno močno mednarodno dirko
psno
Na stadionu Matije Gubca v Krškem se obeta privlačna in kvalitetna dirka. Prvi favorit je aktualni svetovni prvak, Poljak Ciernak. Svoje računico ima Ljubljančan Grmek. Za domači klub bo nastopil Nemec Kuny, ki pa bo nabiral izkušnje.

V Krškem bo sobotni večer namenjen dirki na stadionu Matije Gubca. Na sporedu je kvalifikacijska dirka za svetovno prvenstvo mladincev, ki je po imenih zelo močna. Nadaljevanje sezone si bo priborilo le pet voznikov. Prav gotovo se nam obeta izredno dobra dirka, saj je na startni listi kar nekaj voznikov, ki vozi v elitnih evropskih ligah. Prvo ime dirke bo prav gotovo aktualni svetovni mladinski prvak, Poljak Mateusz Cierniak. Izredno močna sta tudi oba Danca, Emil Breum in Bastian Borke. Zanimiv voznik prihaja tudi iz Švedske, Gustav Grahn. Med tujci stezo v Krškem najbolj pozna Čeh Petr Hlupač. Med bolj poznanimi je tudi Ukrajinec Mihailo Timoščuk, medtem ko je njegov sonarodnjak Roman  Kapustin nepoznan za vse. Velika neznanka za vse pa sta Avstralca Maurice Brown in Jacob Hook, ki sta šele pred kratkim prišla v Evropo, v Anglijo. Toda po glasovih iz Poljske je slišati, da je pred njima lepa prihodnost. Omeniti je treba tudi Angleža Leona Flinta. Preostali, kot so Francoz Mathias Tresarrieu, Madžar Richard Fuzeši in Italijan Matheo Boncinelli, nimajo nobenih možnosti za napredovanje. Na koncu omenimo še Nemca Noricka Blodorna. Za njega je vprašanje, kako se bo znašel na krškem ovalu. Na koncu dodajmo, da tudi obe rezervi prihajata iz Nemčije, kar ne bi bilo nič posebnega, če ne bi bila ena od njih dekle. To je Patricia Erhart, o kateri smo izvedeli, da v Nemčiji za šalo premaguje svoje vrstnike.



Med nastopajočimi sta tudi dva slovenska voznika. Glavni slovenski adut je vsekakor Ljubljančan Anže Grmek, ki je lani napravil velik napredek in bil že blizu elite. Njegov cilj je letos priti na finalne dirke, ki bodo kot preddirka za GP. Prvi pogoj pa je, da se na dirki uvrsti med prvih pet, ki bodo napredovali v naslednji krog. Vsekakor smo lahko optimisti, saj se je v zadnjem mesecu že izkazal na nekaterih dirkah. Domači gledalci pa bodo lahko pozdravili in navijali še za svojega voznika, Juliana Kunyja. Ta je jeseni prišel iz Nemčije v Krško in začel trenirati pri nas. Domači AMD Krško, ki je organizator dirke, je zanj poskrbel za licenco in bo vozil kot slovenski voznik.



Dirka se začne ob sedmih zvečer, ob treh popoldne pa je na sporedu uradni trening.

Članki iz rubrike